Cinci lucruri de urmărit în Raliul Australiei

de Daniel Popescu
Joi, 10.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Ogier are oportunitatea de a cuceri al treilea titlu mondial la finalul Raliului Australiei, promovat drept "sălbatic prin natură" de organizatori.

La numai trei săptămâni după Raliul Germaniei, Campionatul Mondial de Raliuri revine în acţiune cu etapa programată în îndepărtata Australie. Distanţa scurtă de timp a reprezentat o provocare pentru echipe în privinţa logisticii, întrucât maşinile a trebuit expediate la numai trei zile după încheierea etapei germane.

Efortul merită însă pe deplin cel puţin pentru Sebastien Ogier, care are ocazia de a câştiga titlul mondial pe probe speciale spectaculoase.

1. Ogier poate deveni matematic campion mondial

Cu şase victorii în nouă etape, Sebastien Ogier are un avans suficient de mare în fruntea clasamentului general pentru a deveni matematic campion mondial în cazul în care termina în faţa coechipierului său Jari-Matti Latvala, întrucât diferenţa dintre cei doi este de 93 de puncte. În cazul unei victorii a finlandezului, Ogier devine campion cu un loc doi şi un punct bonus în Power Stage.

"Am o şansă reală să obţin titlul. Cărţile sunt în mâna mea pentru a securiza titlul în Australia. De ce nu? Este un raliu pe care îl iubesc. Este un raliu mai intim, iar probele speciale sunt foarte plăcute", spune el.

Ogier spera sa devina campion in Australia

2.
Ogier face spectacol pe două roţi

Ogier a fost la un pas să fie protagonistul unui accident în shakedown. În primul viraj al traseului, pilotul echipei Volkswagen a frânat prea devreme şi a fost la un pas să se rostogolească cu Polo R WRC.

"Era un ac de păr lung şi am intrat prea lent pentru că am frânat prea devreme. Terasamentul a ridicat maşina pe două roţi, dar am avut reflexul necesar pentru a îndrepta volanul în cealaltă direcţie", a explicat el.

Chiar şi aşa, el a obţinut cel mai bun timp în antrenamentele oficiale.

Ogier, la un pas de accidente in shakedown

3. Evoluţia tinerei speranţe Stephane Lefebvre

Mads Ostberg a suferit marţi un accident în timpul recunoaşterilor, când a fost lovit de un camion aflat pe ultima probă specială. Iniţial, pilotul echipei Citroen a anunţat că poate concura în cadrul raliului, însă în cele din urmă s-a retras. Citroen a decis s-al înlocuiască cu Stephane Lefebvre, un tânăr pilot francez care are o oportunitate nesperată de a-şi etala talentul la volanului unui DS3 WRC.

"Este o oportunitate incredibilă pentru mine. Echipa mi-a spus să privesc asta ca pe o sesiune de teste şi să nu mă pun sub presiune.

Voi încerca!", spune francezul.

Ostberg a acrosat un camion in shakedown

4. Probe speciale "sălbatice prin natură

Sloganul ediţiei din acest an este "sălbatic prin natura" şi scoate în evidenţă caracterul probelor speciale: traseul variază de la drumuri largi de mare viteză la secţiuni înguste prin păduri. În plus, suprafaţa macadamului este acoperită cu un strat fin de nisip, iar setările folosite reprezintă combinaţie între cele folosite în Mexic şi Finlanda.

5. Trei probe speciale, în direct pe internet

Fanii sporturilor cu motor vor putea urmări trei probe speciale din Raliul Australiei în direct pe platforma WRC Plus, însă din cauza diferenţei de fus orar acestea vor avea loc la primele ore ale dimineţilor, după următorul program:

Proba speciala Ziua Ora Internet
PS 10 sambata, 12 septembrie 05:00 WRC+
PS 10 - Harju 2 duminica, 13 septembrie 02:00 WRC+
PS 20 - Myhinpaa 2 duminica, 13 septembrie 06:00 WRC+

În România, drepturile TV pentru WRC sunt deţinute de Dolce Sport, însă postul de televiziune nu va transmite nicio probă specială în direct. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru