Citroen, in pericol sa ramana fara exemplare de C4 WRC

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 31.03.2010
Citroen a admis ca este ingrijorata de numarul mic de exemplare de C4 WRC disponibile pentru acest sezon din Campionatul Mondial de Raliuri.

Citroen Racing furnizeaza masini pentru cinci piloti in sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri, cate doua pentru Citroen Total si Citroen Junior, precum si pentru Petter Solberg, care activeaza ca pilot privat.

Acest lucru tinde insa sa devina o problema pentru constructorul francez in contextul in care Citroen a oprit productia unor noi exemplare de C4 WRC pentru a se concentra pe DS3 WRC, modelul care va fi utilizat incepand de anul viitor. De altfel, echipa a confirmat ca a fost nevoita sa-i refuze pe Conrad Rautenbach si Gigi Galli pentru a putea avea cateva exemplare de rezerva pentru proprii piloti.

"A trebuit sa-i refuzam pe Conrad Rautenbach si Gigi Galli in cazul in care se intampla ceva si nu putem rezolva problemele la timp pentru cursa urmatoare. Aici este vorba despre Citroen si vrem ca totul sa fie la cel mai inalt nivel. Sper ca nu vor mai fi masini distruse, pentru ca asta ar putea crea probleme mari. Acum este prea complicat sa mai construim noi exemplare de C4 WRC si avem foarte multi piloti", a declarat Olivier Quesnel, seful programului de WRC al constructorului francez.

Situatia este similara si pentru rivalii de la Ford, in contextul in care M-Sport, partenerul oficial al americanilor, a demarat deja constructia noilor Fiesta Super 2000 si Fiesta RS WRC.

Situatia este generata de faptul ca echipele vor utiliza incepand din sezonul viitor motoare turbo de 1.6 litri pe masini din clasa S2000, conform noului regulament tehnic al Campionatului Mondial de Raliuri.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru