Citroen şi M-Sport pregătesc schimbări majore pentru maşinile de WRC pentru 2015

de Daniel Popescu
Marti, 08.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen şi M-Sport au confirmat că lucrează la introducerea unor îmbunătăţiri majore pe maşinile cu care concurează în Campionatul Mondial de Raliuri în perspectiva sezonului 2015.

Esential 2015 este sezonul in care Citroen si M-Sport vor introduce imbunatatiri majore pentru monoposturi
Regulamentul tehnic al Campionatului Mondial de Raliuri va rămâne neschimbat până la sfârşitul sezonului 2017, însă echipele au posibilitatea de a omologa noi maşini înaintea startului sezonului 2015.

În condiţiile în care Volkswagen domină competiţia începând de anul trecut, iar Hyundai dezvolta o nouă maşină, rivalii de la Citroen şi M-Sport au anunţat deja că vor îmbunătăţi semnificativ maşinile.

Astfel, Citroen DS3 WRC urmează să fie updatat, iar munca în acest sens a început imediat după ce francezii au confirmat participarea şi în Campionatul Mondial de Turisme.

"Nu vă voi spune exact ce facem, dar ştim că vrem să lucrăm în trei zone distincte ale maşinii. Acestea vor fi cele mai mari schimbări pe care le-am făcut la DS3 WRC de la lansarea din 2011", a declarat Yves Matton, şeful Citroen Racing.

Situaţia este mai complicată la M-Sport, întrucât echipa lui Malcolm Wilson nu are încă bugetul asigurat pentru sezonul 2015.

Totuşi, inginerii au început deja să lucreze la o nouă versiune de Ford Fiesta RS WRC, cu scoul de a nu rămâne în urma rivalilor.

"Am putea continua şi în sezonul următor cu actuala maşina, dar dacă rămâi pe loc înseamnă că eşti mort şi de aceea trebuie să forţăm. Muncim ca şi cum vom fi aici şi anul viitor şi, evident, acesta este planul", a declarat britanicul.

Via Autosport

Comentarii (2)

  • marian06
    "Esential ...2015 ... este sezonul in care Citroen si M-Sport vor introduce imbunatatiri majore pentru monoposturi"

    Cum puteti spune "monoposturi" unor masini de raliuri care au COPILOT???

    FFFF Tare ...
    1 0
  • esenta articolului era alta, nu suntem la semantica sau ortografie. Cred ca e important daca citroen ds3 va avea puterea sa domine din nou wrc. Poate ca un retur al lui leob ar fi clar reteta de succes, deoarece in wtcc acesta este in spatele ambilor colegi muller si lopez. oricum implicarea totala in wtcc da rezultate extraordinare
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru