Citroen: "Solberg şi Sordo, singurele opţiuni pentru înlocuirea lui Loeb"

de Daniel Popescu
Joi, 11.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a confirmat că Petter Solberg şi Dani Sordo sunt singurii piloţi pe care îi ia în calcul pentru înlocuirea lui Sebastien Loeb în sezonul 2013.

Prima mea opţiune este între Solberg şi Sordo. Nu mai este niciun alt pilot cu experienţa necesară.

Yves Matton
Sef de echipa Citroen
Citroen are nevoie de un coechipier puternic pentru Mikko Hirvonen în sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri, după ce Sebastien Loeb a decis să-şi limiteze programul la cel mult cinci raliuri. Deşi iniţial intenţiona să-l promoveze pe belgianul Thierry Neuville de la echipa de juniori, necesitatea unui pilot de top pentru a câştiga titlul constructorilor i-a forţat pe francezi să caute o opţiune mai bună.

Astfel, Petter Solberg, fostul campion mondial din sezonul 2003 care concurează pentru Ford, şi Dani Sordo, care a colaborat patru sezoane cu Loeb înainte de a ajunge la Mini, sunt singurii piloţi aflaţi pe lista celor de la Citroen, potrivit şefului Yves Matton.

"Prima mea opţiune este între Solberg şi Sordo. Nu mai este niciun alt pilot cu experienţa necesară. Pentru moment nu pot spune dacă îl prefer pe unul dintre ei în detrimentul celuilalt, până când nu discut cu ei nu pot spune", a declarat el.

Latvala are o şansă grozavă să fie campion anul viitor şi i-am spus şi ştie că această şansă este cu noi.

Malcolm Wilson
Sef de echipa Ford
Situaţia este însă complicată de faptul că Ford doreşte de asemenea să-i prelungească contractul lui Solberg pentru 2013, mai ales că este foarte aproape să-l piardă pe Jari Matti Latvala, despre care se vehiculează că a semnat cu Volkswagen.

De altfel, Malcolm Wilson, şeful Ford, a admis că speră să-i convingă pe ambii piloţi să continue la echipă, mai ales ca retragerea parţială a lui Loeb deschide o perspectivă nouă pentru titlul mondial. "Latvala are o şansă grozavă să fie campion anul viitor şi i-am spus şi ştie că această şansă este cu noi", a precizat Wilson.

Potrivit speculaţiilor, Ford i-a propus o ofertă îmbunătăţită lui Latvala, care a admis recent că negociază semnarea unui contract cu Volkswagen.

Via Autosport

Comentarii (2)

  • cred ca acum il regreta pe sebastian ogier
    5 0
  • Ovidiu
    Pot sa caute cei de la Citroen mult si bine , un pilot cum este Sebastien Loeb este de neinlocuit , domina in mod categoric campionatul de 9 ani , pacat ca se retrage ca sigur ar fi fost campion mondial si anul viitor . S-a batut cu toate generatiile de piloti super puternici , de la Carlos Sainz , Marcus Gronholm , Hirvonen-Solberg si cu tinerii Ogier si Latvala
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru