Două echipaje româneşti vor concura în Raliul Monte Carlo

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 29.12.2011
Marco Tempestini şi Edwin Keleti vor reprezenta România în Raliul Monte Carlo, prima etapă a sezonului 2012 din Campionatul Mondial de Raliuri.

După o absenţă de trei sezoane în care a reprezentat etapa de debut în Interconental Rally Challenge (IRC), Raliul Monte Carlo revine în 2012 în Campionatul Mondial de Raliuri, iar interesul piloţilor pentru acest eveniment este ridicat.

Pe lista participanţilor s-au înscris nu mai puţin de 89 de piloţi, iar doi dintre aceştia vor reprezenta România. Italianul Marco Tempestini şi copilotul său Dorin Pulpea vor concura în Raliul Monte Carlo la volanul unui Subaru Impreza R4, în timp ce echipajul format din Edwin Keleti şi copilotul Victor Ponta se vor alinia la start cu un Mitsubishi Lancer Evo X.

Capul de afiş este ţinut de cele 15 maşini care vor concura în WRC, printre acestea regăsindu-se Mikko Hirvonen, care va debuta astfel oficial la Citroen alături de coechipierul său Sebastien Loeb, dar şi Petter Solberg, care va reveni astfel la Ford şi va concura ca pilot al unei echipe de uzină pentru prima oară după 2008 alături de Jari Matti Latvala.

Lista este completată de piloţii privaţi care vor concura pentru constructorii prezenţi în competiţie: Matthew Wilson, Henning Solberg, Martin Prokop, Francois Delecour, Evgeny Novikov şi Ott Tanak cu Ford Fiesta RS WRC şi Peter van Merksteijn şi Thierry Neuville cu Citroen DS3 WRC.

De la debutul noului sezon nu vor lipsi nici cei de la Volkswagen, care vor concura în clasa S2000 cu Skoda Fabia cu proaspăta achiziţie Sebastien Ogier, care va fi acompaniat de Kevin Abbring.

Raliul Monte Carlo va avea loc în perioada 17-22 ianuarie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru