Echipa de curse a lui Loeb va concura în Le Mans Series

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 31.10.2011
Sebastien Loeb a dezvăluit că echipa de curse pe care a lansat-o va concura în Le Mans Series şi competiţia Cupa Porsche din Franţa.

Sebastien Loeb a lansat la finalul săptămânii trecute o echipă de curse în colaborare cu mentorul său Dominique Heintz, iar septuplul campion mondial a explicat planurile detaliate pe care le are pentru următorii ani.

Pentru început, Sebastien Loeb Racing va concura în competiţia Porsche Matmut Carrera Cup din Franţa şi la clasa prototipuri FLM din cadrul Le Mans Series, care de anul viitor îşi va schimba denumirea în Campionatul Mondial de Anduranţă. Ambiţiile francezului sunt însă ca cel târziu în 2014 echipa să concureze în clasa LMP2.

"Vom concura cu două maşini în Franţa, dar vom fi şi în Porsche Supercup şi chiar Le Mans. Ulterior, un alt program complementar ar putea apărea. Cursele de anduranţă reprezintă o disciplină atractivă. Campionatul Mondial de Anduranţă va fi lansat în 2012 cu trei constructori care au confirmat oficial prezenţa. Cursa de 24 de ore de la Le Mans este legendară şi sperăm ca într-o zi să fim pe grila de start ca echipă.

Pentru a obţine asta, trebuie să avem un proiect cu coeziune şi să facem lucrurile pas cu pas", a declarat el.

Pe de altă parte, Loeb şi-a justificat decizia de a se orienta spre curse pentru că aceasta reprezintă o provocare substanţial diferită de raliuri.

"Raliurile reprezintă o mare parte din viaţa mea şi este ceva de încă mă bucur şi de aceea continui în acest sport. Dar în următorii ani, când voi avea mai mult timp la dispoziţie, vreau să descopăr un nou univers", a mai precizat el.

Loeb va concura în WRC pentru Citroen până la finalul sezonului 2013, urmând să se dedice integral proiectului de curse din 2014. Până atunci, el are ca obiectiv să cucerească un nou titlu mondial în WRC la finalul acestui an.

Via | Sebastien Loeb

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru