GALERIE FOTO: Noul Ford Fiesta RS WRC a fost prezentat la Paris

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 30.09.2010
Ford a lansat la Paris noul Fiesta RS WRC, cu care constructorul american va concura în sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Ford a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Paris noul model Fiesta RS WRC, succesorul lui Focus RS WRC cu care divizia de motorsport a constructorului american speră să câştige supremaţia în Campionatul Mondial de Raliuri.

Noul model are la baza modelul Fiesta S2000 cu care Ford a concurat la clasa S2000 în acest sezon de WRC şi respectă noul regulament tehnic al competiţiei, fiind dotat cu tracţiune integrală şi cu motor turbo de 1.6 litri din familia Ford EcoBoost.

Paleta de culori a noului Fiesta RS WRC a fost realizată de echipa de design Ford Europa exclusiv pentru prezentarea oficială de la Paris, varianta finală urmând să fie prezentată ulterior şi să includă logo-urile sponsorilor. De asemenea, inginerii Ford vor aduce câteva modificări modelului pe parcursul dezvoltării acestuia în perspectiva sezonului 2011 al WRC, însă va păstra în mod cert filosofia de design "kinetic".

Primul test cu Fiesta RS WRC va avea loc în Spania pe parcursul săptămânii viitoare pe macadam şi îi va avea ca protagonişti pe cei doi piloţi ai echipei de uzină, Mikko Hirvonen şi Jari Matti Latvala.

Echipa a efectuat deja 3000 de kilometri de teste cu Fiesta RS WRC în Franţa şi Marea Britanie, însă a utilizat un motor cu aspiraţie şi un prototip al unităţii turbo de 1.6 litri.

Via | Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru