Gronholm, tentat să revină în WRC în 2012 alături de Volkswagen

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 25.07.2011
Dublul campion mondial Marcus Gronholm a dezvăluit că este interesat să revină în WRC anul viitor pentru a ajuta Volkswagen să dezvolte maşina pentru sezonul 2013.

Linia de piloţi aliniată la startul sezonului 2012 al Campionatului Mondial de Raliuri s-ar putea îmbogăţi cu un nou nume de referinţă pentru competiţie.

Dublul campion mondial Marcus Gronholm, retras din activitatea full-time în 2007, a dezvăluit că este tentat să revină în WRC anul viitor în cazul în care constructorul Volkswagen îi va solicita ajutorul pentru dezvoltarea modelului Polo R pentru sezonul 2013.

"Cu siguranţă nu mă gândesc să revin pentru a concura cu Sebastien Loeb sau ceva de genul ăsta. Dar ar fi interesant dacă cei de la Volkswagen ar suna. Da, aş fi interesat să-i ajut anul viitor, ar putea fi bine să lucrez cu un constructor care aduce o nouă maşină", a declarat finlandezul pentru publicaţia britanică Autosport.

Volkswagen a anunţat în primăvara acestui an că va concura în Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul 2013 cu o maşină bazată pe modelul Polo, care va fi dezvoltata pe parcursul anului viitor.

Germanii sunt în căutarea unor piloţi care să dezvolte maşina, iar Gronholm ar putea fi soluţia ideală prin prisma experienţei acestuia, mai ales după ce qatarianul Nasser Al-Attiyah a refuzat să semneze un contract pe trei ani pentru a putea participa în Raliul Dakar 2012.

Via | MaxRally

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru