Hanninen va concura pentru Hyundai în anumite etape de WRC 2014

de Daniel Popescu
Joi, 28.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a confirmat joi că Juno Hanninen va fi coechipierul lui Thierry Neuville în anumite etape din Campionatul Mondial de Raliuri din sezonul 2014, începând cu Raliul Suediei.

Sunt onorat că am fost ales de Hyundai să fiu unul dintre piloţii care vor concura cu al doilea Hyundai i20 WRC.

Juno Hanninen
Pilot Hyundai
Hyundai a dezvăluit joi planurile pentru cea de-a doua maşină cu care va participa în sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Aceasta va fi atribuită mai multor piloţi pe parcursul sezonului, iar primul dintre aceştia care a fost confirmat este Juno Hanninen. Finlandezul, care în acest an a îndeplinit rolul de pilot de teste al constructorului sud-coreean, va concura pentru prima oară pentru Hyundai în Raliul Suediei din luna februarie.

"Sunt onorat că am fost ales de Hyundai să fiu unul dintre piloţii care vor concura cu al doilea Hyundai i20 WRC, inclusiv în Raliul Suediei. Este o plăcere să lucrez cu echipa şi respect oportunitatea de a pilota în câteva raliuri pentru echipă în 2014", a declarat el.

Hanninen a dovedit că este un pilot complet cu abilitaţi tehnice şi de viteză, dar şi un jucător de echipa cu feedback important pentru ingineri.

Michel Nandan
Sef Hyundai
Hanninen a debutat în WRC în sezonul 2006 chiar în Raliul Suecdiei, iar pe parcursul carierei a concurat în Intercontinental Rally Challenge (IRC), Campionatul European de Raliuri (ERC) şi clasa S2000 din WRC.

Michel Nandan, şeful Hyunjdai Motorsport, a explicat alegerea lui Hanninen prin evoluţiile bune din testele desfăşurate în acest an.

"Hanninen a făcut o treabă excelentă în teste în acest an.

A dovedit că este un pilot complet cu abilitaţi tehnice şi de viteză, dar şi un jucător de echipa cu feedback important pentru ingineri. Aduce o vastă experienţă din WRC", a precizat el.

Hyundai nu a anunţat încă numărul de etape în care Hanninen va concura pentru echipă şi nici numele celorlalţi piloţi cu care va împărţi această maşină, însă cel mai probabil aceştia vor fi Bryan Bouffier şi Chris Atkinson, ceilalţi piloţi de teste din acest sezon.

Echipa a semnat anterior cu contract pentru un sezon complet cu Thierry Neuville, care a încheiat pe locul doi în clasamentul general sezonul 2013 din WRC, în spatele campionului Sebastien Ogier.

Via Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru