Iordania: Loeb, cel mai bun timp in Shakedown

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 31.03.2010
Sebastien Loeb a stabilit timpul de referinta in Shakedown-ul din Raliul Iordaniei, devansandu-i pe Petter Solberg si Dani Sordo.

Citroen a inceput cu dreptul Raliul Iordaniei, cea de-a treia etapa din Campionatul Mondial de Raliuri, dominand autoritar Shakedown-ul programat pe o distanta de 2.3 km. Septuplul campion mondial Sebastien Loeb a stabilit cel mai bun timp dupa ce a fost cronometrat cu 1:13.4 la cea de-a treia dintre cle cinci incercari, insa francezul sustine ca rezultatul nu este foarte relevant pentru restul weekendului.

"Totul a mers bine, dar drumul nu a fost prea reprezentativ pentru ce am vazut in cadrul recunoasterii. Drumul de astazi a fost rapid si aderenta a fost foarte buna, pe cand probele speciale sunt mult mai inselatoare si alunecoase. Tot ce am facut astazi a fost sa verificam daca totul este in regula cu masina", a declarat Loeb la finalul Shakedown-ului.

Coechipierul sau Dani Sordo si pilotul privat Petter Solberg au stabilit acelasi timp si s-au pozitionat pe pozitia secunda in clasament. Campionul mondial din sezonul 2003 se astepta la randul sau ca dificultatea din probele speciale sa fie mai mare.

"Am incercat diverse lucruri pe parcursul sesiunii pentru ca nu am efectuat niciun test inainte de raliu.

Conditiile vor fi probabil mult mai proaste in raliu, dar cel mai important este ca suntem alaturi de cei mai buni, iar o zecime fata de Loeb nu inseamna nimic", a declarat el.

Urmatoarele cinci pozitii din clasamentul general au fost ocopate de Jari Matti Latvala si Mikko Hirvonen, cei doi piloti ai echipei BP Ford, in timp ce Kimi Raikkonen a stabilit al 10-lea timp. Iata clasamentul primilor 10 piloti din Shakedown-ul de astazi:

 Loc  Pilot  Masina  Timp
 1  Sebastien Loeb  Citroen C4 WRC  1:13.4
 2  Dani Sordo  Citroen C4 WRC  1:13.5
 3  Petter Solberg  Citroen C4 WRC  1:13.5
 4  Jari Matti Latvala  Ford Focus RS WRC  1:13.7
 5  Mikko Hirvonen  Ford Focus RS WRC  1:13.8
 6  Sebastien Ogier  Citroen C4 WRC  1:13.9
 7  Federico Villagra  Ford Focus RS WRC  1:15.1
 8  Matthew Wilson  Ford Focus RS WRC  1:15.2
 9  Henning Solberg  Ford Focus RS WRC  1:15.3
 10  Kimi Raikkonen  Citroen C4 WRC  1:16.2

 

Raliul Iordaniei debuteaza propriu-zis joi la ora 11:00 cu primele sapte probe speciale.

Via | WRC

Comentarii (2)

  • KIMI
    Hai Kimi,demonstreaza ca poti.
    1 0
  • mai pe la anu'
    ii mai trebuie un sezon sau doua ca sa poata demostra ceva, la fel ca si lui Ken Block. Nu poti sa intrii in wrc si sa ai rezultate din primul sezon...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru