Kubica a devenit campion la clasa WRC2 după victoria din Raliul Spaniei

de Daniel Popescu
Luni, 28.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica a obţinut victoria la clasa WRC2 în Raliul Spaniei, care i-a asigurat matematic titlul la această categorie cu o etapă înainte de final.

Esential 5 victorii a obtinut Kubica la clasa WRC2 in cele sapte etape in care a luat startul
Robert Kubica a obţinut duminică cea mai mare performanţă în sporturile cu motor de după accidentul suferit în raliuri în februarie 2011.

La volanul unui Citroen DS3 RRC, polonezul a câştigat Raliul Spaniei la clasa WRC2 cu un avans de peste patru minute în faţa rivalilor. Performanţa i-a permis să devină matematic campion în WRC2 înainte de etapa programată în Marea Britanie la care nici nu va lua parte la această clasă.

"Obiectivul a fost diferit, dar într-un fel am ştiut că, dacă voi fi capabil să învăţ rapid să concurez pe macadam, voi putea obţine un rezultat bun. Am fost destul de sigur că pe asfalt voi fi competitiv, dar este diferit să concurezi în Campionatul Mondial de Raliuri", a declarat el.

Nu este niciun secret că într-o zi mi-aş dori să revin în monoposturi.

Robert Kubica
Pilot de raliuri
Cele cinci victorii obţinute în şapte runde de WRC2 i-au determinat pe cei de la Citroen să-l ia în calcul pentru un sezon complet în 2014 la clasa principală.
Pentru a-i testa abilităţile în DS3 WRC, Kubica va concura în Raliul Marii Britanii la clasa principală, urmând astfel să debuteze oficial în WRC.

Chiar dacă are şanse bune să câştige un loc la Citroen, polonezul a admis că planul său pe termen lung este revenirea în competiţiile de monoposturi pe circuit.

"Sunt fericit, dar mai este mult din programul meu de recuperare. Am folosit acest an ca sezon de recuperare, pentru a căpăta experienţă. Nu este niciun secret că într-o zi mi-aş dori să revin în monoposturi, dar cred că raliurile m-au ajutat foarte mult în acest an, nu numai pentru recuperare, dar şi pentru a mă ţine ocupat", a mai precizat el. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru