Kubica va debuta la clasa principală din WRC în Raliul Marii Britanii

de Daniel Popescu
Marti, 15.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica va concura cu un Citroen DS3 WRC în Raliul Marii Britanii. Evenimentul va marca debutul pilotului polonez la clasa principală a Campionatului Mondial de Raliuri.

Esential 4 victorii a obtinut Kubica la clasa WRC2 in sezonul 2013
2 este locul pe care trebuie sa-l obtina Kubica in Raliul Spaniei pentru a deveni campion la clasa WRC2
Citroen a decis să-i ofere lui Robert Kubica oportunitatea de a-şi demonstra abilităţile la cel mai înalt nivel al Campionatului Mondial de Raliuri.

Constructorul francez îi va oferi fostului pilot de Formula 1 şansa de a concura în ultima etapă a sezonului din Marea Britanie la volanul unui model DS3 WRC din clasa principală.

Polonezul îl va înlocui pe Khalid Al Qassimi la a doua echipă a constructorului francez din WRC şi va avea o maşină similară cu cea a echipei de uzină pentru care concurează Mikko Hirvonen.

"Această etapă pentru echipa de uzină este o oportunitate grozavă pentru mine, dar este şi o provocare uriaşă. Raliul Marii Britanii nu făcea parte din programul meu iniţial, aşa că sunt foarte bucuros să am parte de o experienţă atât de preţioasă.

Vreau să profit de această oportunitate şi să le mulţumesc partenerilor, în special celor de la Lotos Group (n.r - companie petrolieră din Polonia care l-a sponsorizat în acest sezon) şi de la Citroen Racing pentru că au făcut asta posibil", a declarat el.

Această etapă pentru echipa de uzină este o oportunitate grozavă pentru mine, dar este şi o provocare uriaşă.

Robert Kubica
Pilot Citroen
Kubica a concurat în acest sezon la clasa WRC2 din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri, acolo unde a obţinut patru victorii în şase etape. În plus, polonezul poate deveni campion la clasa WRC2 dacă termină cel puţin pe locul doi Raliul Spaniei.

De altfel, aceste rezultate au fost principalul motiv pentru care Citroen i-a oferit această oportunitate, potrivit şefului Yves Matton.

"În discuţiile mele cu Kubica ne-am înţeles să facă pasul la următoarea categorie dacă va câştiga titlul în WRC2. Este adevărat că nu a câştigat încă titlul, dar va fi avut un sezon de succes chiar dacă nu va câştiga în Spania.

Prin urmare, merită să aibă o şansă în Raliul Marii Britanii. Fără niciun dubiu, motivaţia şi atitudinea profesională înseamnă că îşi poate propune să obţină un rezultat bun", a explicat francezul.

Raliul Spaniei va avea loc în perioada 24-27 octombrie, în timp ce etapa finală din Marea Britanie este programată în 13-17 noiembrie.

Via Citroen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru