Latvala a câştigat Raliul Finlandei!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 31.07.2010
Jari Matti Latvala a câştigat duminică Raliul Finlandei după ce le-a ţinut piept lui Sebastien Ogier şi Sebastien Loeb în ultimele probe speciale.

Plecat cu un avans de 10 secunde înainte de ultimele două probe speciale, Jari Matti Latvala a reuşit să se menţină fără emoţii în frunte şi a câştigat raliul găzduit de ţara sa natală, obţinând astfel cea mai emoţionantă victorie a carierei sale.

Finlandezul a câştigat penultima probă specială şi a terminat pe locul trei în PS 19 în momentul în care a trecut victorios linia de sosire.

Acesta a adus astfel 25 de puncte importante pentru BP Ford, echipă care a rămas fără liderul Mikko Hirvonen în prima zi a competiţiei, după ce finlandezul a avut parte de un accident spectaculos în care s-a rostogolit de mai multe ori. "Este ceva la care am visat de când eram un băiat foarte, foarte mic", a declarat Latvala la finalul raliului.

Deşi a încercat să pună presiune pe rivalul său, Sebastien Ogier a terminat în cele din urmă pe poziţia a doua a clasamentului, în fată mult mai titratului sau coechipier de la Citroen WRC, Sebastien Loeb. De altfel, francezul a admis că Raliul Finlandei nu se numără printre punctele sale forte, însă este mulţumit cu ultima poziţie a podiumului.

"Locul trei nu este ceea ce prefer, dar nu am venit aici să câştig. Am vrut să câştig puncte, ştiu că acesta nu este raliul meu. Întotdeauna putem obţine rezultate bune, dar aici este un raliu dificil pentru mine. Locul trei nu este atât de rău pentru campionat", a precizat septuplul campion mondial.

Petter Solberg a încheiat doar pe locul patru acest eveniment, chiar dacă  a preluat conducerea imediat după accidentul suferit de Hirvonen. Norvegianul s-a poziţionat în faţa lui Dani Sordo, care a concurat pentru prima oară pentru Citroen Junior, precum şi a lui Matthew Wilson şi Mads Ostberg.

Locul opt a fost acontat în mod surprinzător de una dintre legendele raliurilor, Juha Hakkunen. Aflat la volanul unui Ford Focus RS WRC, cvadruplul campion mondial a avut nevoie de câteva probe speciale pentru a se acomoda cu traseul, însă a urcat treptat în clasament şi a terminat în faţa a doi piloţi din clasa S2000, Juho Hanninen şi P-G Andersson.

Kimi Raikkonen a terminat raliul doar pe locul 25 după ce a întârziat nouă minute în prima probă specială de sâmbătă ca urmare a unui derapaj, în timp ce Henning Solberg a avut la rândul său un acccident.

Iată clasamentul primilor 10 piloţi din Raliul Finlandei:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Jari Matti Latvala
 BP Ford
 2:31:29.6
 2  Sebastien Ogier
 Citroen WRC
 10.1
 3  Sebastien Loeb  Citroen WRC  26.0
 4  Petter Solberg
 pilot privat
 30.7
 5  Dani Sordo
 Citroen Junior
 1:45.0
 6  Matthew Wilson
 Stobart Ford
 5:43.7
 7  Mads Ostberg  Subaru  5:50.8
 8  Juha Kankkunen
 Stobart Ford  7:49.0
 9  Juho Hanninen
 Skoda  9:05.0
 10  P-G Andersson
 Skoda  10:15.7

 

Comentarii (2)

  • A castigat Duminica
    Nu stiu ce ii sau cum ii dar sunt curios cum a putut sa castige sambata un raliu care s-a incheiat duminica..... Articolul este publicat Sambata iar cursa s-a incheiat duminica....... Duminica nu a fost nici o proba speciala? de s-a gatat la ora 11 ora Romaniei?
    1 1
  • marius
    @Hell
    Cred ca nu iesea numarul de articole pe luna IULIE , asa ca au mai inghesuit un articol ca sa iasa TARGHETUL>:)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru