Latvala a câştigat Raliul Portugalei. Marco Tempestini, triumf la clasa Production Cup

de Daniel Popescu
Luni, 25.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jari-Matti Latvala a câştigat Raliul Portugaliei după ce a făcut faţă presiunii exercitate de Kris Meeke şi, în ultima zi, de coechipierul său de la Volkswagen, Sebastien Ogier. Marco Tempestini a tiumfat la categoria Production Cup din cadrul clasei WRC 2.

Este o victorie foarte importantă! Este răspunsul potrivit după rezultatul slab din Argentina. Pentru mine este important să revin în puncte după o lungă perioadă de timp şi să fac asta cu o victorie este grozav. A fost o luptă interesantă cu Ogier, care m-a pus sub presiune. Totuşi, am rezistat în momentul crucial.

Jari-Matti Latvala
Pilot Volkswagen
Raliul Portugaliei a început cu trei câştigători pe parcursul primelor trei probe speciale, însă Jari-Matti Latvala s-a instalat în fruntea clasamentului general încă de vineri după-amiază şi nu a mai cedat poziţia până la final.

Pe parcursul primelor probe speciale de sâmbătă, principalul rival al finlandezului a fost Kris Meeke de la Citroen, care s-a apropiat la un moment dat la numai 6 secunde de lider. Totuşi, finalul zilei i-a aparţinut lui Sebastien Ogier, care a profitat de curăţarea traseului pentru a câştiga probe speciale.

Înaintea ultimei zile, Latvala a avut un avans de 9.5 secunde în faţa lui Ogier, însă a reuşit să gestioneze situaţia şi şi-a adjudecat prima victorie din acest sezon.

Volkswagen a monopolizat podiumul, întrucât Ogier a terminat pe locul doi în faţa lui Andreas Mikkelsen, care a profitat din plin de o defecţiune tehnică suferită de Meeke în penultima proba specială.

Acesta din urmă a fost astfel nevoit să se mulţumească doar cu locul patru. Noul Ford Fiesta RS WRC a debutat cu un loc cinci obţinut de Ott Tanak pentru M-Sport, în timp ce Hyundai şi-a asigurat locurile 6 şi 8 prin Dani Sordo şi Hayden Paddon.

Clasamentul a fost completat de Mads Ostberg (Citroen, locul 7) şi Robert Kubica (locul 9), în timp ce ultimul punct i-a revenit pilotului privat Martin Prokop.

România a fost reprezentată în Raliul Portugaliei de familia Tempestini, care a concurat pentru propria echipă Napoca Rally Academy. Marco Tempestini a obţinut victoria la categoria Production Cup din cadrul clasei WRC 2, în timp ce Simone Tempestini a înregistrat cele mai multe victorii pe probele speciale în rândul piloţilor înscrişi la clasa WRC Junior.

Raliul Portugaliei - Rezultate finale:

Loc Pilot Echipa Diferenta
1 Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport 3h30m35.3s
2 Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport 8.2s
3 Andreas Mikkelsen Volkswagen Motorsport II 28.6s
4 Kris Meeke Citroen Total Abu Dhabi WRT 48.7s
5 Ott Tanak M-Sport World Rally Team 1m56.8s
6 Daniel Sordo Hyundai Motorsport 2m27.9s
7 Mads Ostberg Citroen Total Abu Dhabi WRT 2m32.2s
8 Hayden Paddon Hyundai Motorsport N 2m54.3s
9 Robert Kubica 4m39.1s
10 Martin Prokop Jipocar Czech National Team 7m31.2s

Clasament general:

Loc Pilot Puncte
1 Sebastien Ogier 105
2 Andreas Mikkelsen 63
3 Mads Ostberg 57
4 Kris Meeke 47
5 Jari-Matti Latvala 46
6 Elfyn Evans 41
7 Daniel Sordo 38
8 Thierry Neuville 35
9 Martin Prokop 27
10 Ott Tanak 22

Raliul Portugaliei - Rezumat: 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru