Latvala l-a învins pe Ogier în lupta pentru victorie din Raliul Finlandei

de Daniel Popescu
Luni, 03.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jari-Matti Latvala a câştigat Raliul Finlandei şi a urcat pe locul doi în clasamentul general după ce a reuşit să-l surclaseze constant pe coechipierul său de la Volkswagen, Sebastien Ogier.

A fost fantastic. Am pilotat foarte bine toată săptămâna, în special sâmbătă, iar aceasta a fost una dintre cele mai bune zile din viaţa mea.

Jari-Matti Latvala
Pilot Volkswagen
Pilotul echipei Volkswagen a început în spatele coechipierului său de la Volkswagen, Sebastien Ogier, care a fost lider la finalul primei dimineţi, însă a preluat conducerea după stabilirea celui mai bun timp pe proba specială Ouninpohja.

Ulterior, Latvala şi-a consolidat încet, dar sigur, prima poziţie în clasament: de la 2.6 secunde la finalul primei zile la peste 11 secunde la sfârşitul celei de-a două zile, pentru a câştiga apoi cu 13.7 secunde în faţa lui Ogier, care şi-a trecut însă în cont trei puncte bonus în Power Stage.

"A fost fantastic. Am pilotat foarte bine toată săptămâna, în special sâmbătă, iar aceasta a fost una dintre cele mai bune zile din viaţa mea. După Raliul Poloniei am stabilit că titlul este pierdut şi am decis să câştig Raliul Finlandei. Să câştig aici de trei ori este incredibil, iar să înving pentru a doua oară consecutiv este foarte special", a declarat el.

Esential 89 de puncte este diferenta dintre Sebastien Ogier si Jari-Matti Latvala in clasamentul general
5 etape au mai ramas pana la sfarsitul sezonului 2015
În urma acestor rezultate, Latvala a urcat pe locul doi în clasamentul general, la 89 de puncte în spatele lui Ogier.
Andreas Mikkelsen, al treilea pilot Volkswagen, a abandonat în prima zi după un accident major, la fel ca şi Haydon Paddon.

Kris Meeke (Citroen) ocupa locul trei la finalul primei zile, însă a abandonat în PS 16 după ce a ieşit în decor, ceea ce i-a permis coechipierului său Mads Ostberg să urce pe această poziţie. Hyundai şi-a trecut în cont un loc patru prin Thierry Neuville, care a concurat o bună parte din ziua a doua cu numai trei cilindri ai motorului, iar belgianul a fost urmat de Ott Tanak (M-Sport) şi Juho Hanninen (Ford).

Simone Tempestini a ocupat doar locul nouă la clasa Junior WRC. Pilotul echipei Napoca Rally Academy a fost lider în clasament, însă a suferit o defecţiune tehnică la coloana de direcţie după ce a comis o greşeală pe proba specială Ouninpohja. Italianul a revenit a doua zi în competiţie sub regula Rally 2, însă a ocupat în final doar locul nouă, rezultat în urma căruia nu mai speră la titlul mondial.

Raliul Finlandei - Clasament final:

Loc Pilot Echipa Diferenta
1 Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport 2h33m03.8s
2 Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport 13.7s
3 Mads Ostberg Citroen Total Abu Dhabi WRT 1m36.8s
4 Thierry Neuville Hyundai Motorsport 3m58.7s
5 Ott Tanak M-Sport World Rally Team 4m29.3s
6 Juho Hanninen - 4m44.3s
7 Martin Prokop Jipocar Czech National Team 6m20.3s
8 Esapekka Lappi Skoda Motorsport 7m11.2s
9 Pontus Tidemand Skoda Motorsport 8m52.2s
10 Lorenzo Bertelli FWRT s.r.l. 9m37.4s

Clasament general

Loc Pilot Puncte
1 Sebastien Ogier 182
2 Jari-Matti Latvala 93
3 Mads Ostberg 84
4 Andreas Mikkelsen 83
5 Thierry Neuville 70
6 Kris Meeke 54
7 Elfyn Evans 53
8 Ott Tanak 49
9 Hayden Paddon 44
10 Daniel Sordo 39

Raliul Finlandei - Rezumat:

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru