Loeb: "Sezonul începe cu adevărat în Mexic"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 28.02.2011
Sebastien Loeb consideră că adevăratul start în sezonul 2011 al WRC are loc în Mexic, întrucât cele mai multe raliuri din acest an vor avea loc pe macadam.

Sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri a început la jumătatea lunii februarie în Suedia, însă etapa inaugurală este puţin reprezentativă pentru restul anului.

Desfăşurat integral pe zăpadă, Raliul Suediei nu reprezintă un indicator de performanţă pentru maşini şi piloţi, fapt susţinut inclusiv de septuplul campion mondial Sebastien Loeb. Din acest motiv, pilotul echipei Citroen WRT crede că Raliul Mexicului de la sfârşitul acestei săptămâni va reprezenta adevăratul start în campania pentru un nou titlu mondial.

"Primul raliu pe macadam este adevăratul start al sezonului. Traseul este foarte asemănător cu cel pe care îl vom întâlni pe parcursul restului anului, întrucât există multe secţiuni foarte rapide şi foarte virajate. Ştim că acolo vor fi câţiva pretendenţi la victorie. Din punctul nostru de vedere, este foarte important să nu cedăm niciun punct în cursa pentru titlu", a declarat francezul care sâmbătă a implicat 37 de ani.

Opinia sa este susţinută şi de Xavier Mestelan-Pinon, directorul tehnic al echipei Citroen, care admite că noul DS3 WRC a fost dezvoltat preponderent pentru acest tip de suprafaţă.

"Campionatul Mondial de Raliuri s-a desfăşurat întotdeauna preponderent pe macadam.

Chiar dacă nu este vorba despre sacrificarea performantelor pe zapda sau asfalt, a fost foarte important să putem conta pe o maşină care este competitivă pe macadam chiar de la începutul sezonului. Mexic este prima dintr-o serie de şapte etape consecutive pe această suprafaţă. Am făcut multe teste pe diverse tipuri de macadam de la trasee dificile până la suprafeţe mai line", a precizat el.

Loeb a avut un start ezitant în sezonul 2011 al WRC după ce a terminat doar pe locul şase în etapa de debut din Suedia şi este la 15 puncte de Mikko Hirvonen, unul dintre principalii săi rivali în lupta pentru trofeu.

Via | Citroen WRT

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru