Loeb va concura în Raliul Monte Carlo 2015 cu un Citroen DS3 WRC

de Daniel Popescu
Luni, 24.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb a fost invitat de Citroen să concureze în Raliul Monte Carlo din luna ianuarie cu un DS3 WRC, ca parte a unui program de promovare a brandului DS al constructorului francez.

Esential 9 titluri mondiale a obtinut Sebastien Loeb in Campionatul Mondial de Raliuri
7 victorii are Sebastien Loeb in palmares in Raliul Monte Carlo
Sebastien Loeb va reveni în elita raliurilor cu ocazia Raliului Monte Carlo de la jumătatea lunii ianuarie, care va marca debutul noului sezon din Campionatul Mondial de Raliuri.

Nonuplul campion mondial a fost invitat de Citroen să participe la eveniment cu scopul de a promova brandul DS şi va lua startul în competiţie la volanul unui DS3 WRC similar cu cel pe care îl va folosi şi Kris Meeke, unul dintre piloţii titulari ai echipei pentru 2015. Francezul are în palmares şapte victorii în 10 prezenţe în Raliul Monte Carlo şi a admis indirect că obiectivul său este să câştige.

"Trebuie să spun că nu am ezitat nicio secundă când mi s-a oferit şansa de a concura cu Citroen DS3 WRC în prima etapă a sezonului.

Am o istorie specială cu Monte Carlo, unul dintre raliurile mele preferate. Ne plac drumurile, alegerile dificile ale pneurilor şi atmosfera incredibilă de pe probele speciale şi suntem nerăbdători să vedem asta din nou. Cu DS3 WRC, 'mica mea bombă', aşa cum i-am spus de la început, am amintiri bune. Sper ca Monte Carlo 2015 să se adauge la acestea", a declarat el.

▶ Top 10: Cele mai importante momente din cariera lui Sebastien Loeb în WRC

Loeb a obţinut nouă titluri mondiale în WRC în perioada 2004-2012, însă s-a retras din activitate la sfârşitul sezonului 2013, în care a luat startul în numai patru evenimente. El a concurat în acest an în Campionatul Mondial de Turisme alături de Citroen şi a ocupat locul trei în clasamentul general după ce a obţinut două victorii în etapele din Maroc şi Slovacia.

▶ Poveştile motorsportului: Sebastien Loeb, gimnastul care a devenit regele raliurilor

Francezul va participa la sfârşitul acestei săptămâni şi în Rallye du Var, ultima etapă a Campionatului Francez de Raliuri, însă a dat asigurări că nu intenţionează să revină cu un program complet în WRC.

Via Citroen

Comentarii (1)

  • Andrei
    Lasand deoparte faptul ca Loeb este unul dintre legendele WRC...Citroen este o marca auto care vrea numai cu unele modele sa fie premium,pai ori esti PREMIUM ori vrei si in luntre si in punte. Eu credeam ca Citroen ar dori sa se adreseze prin modelele DS celor care doresc ceva mai sportiv. Pot sa spun ca 30 de mii pe un DS5 este un pret mai mult decat rezonabil,masina arata extraordinar,pot spune ca nu orice idiot are un DS de la Citroen,mai clar pot spune ca inclusiv oamenii care cumpara DS sunt PREMIUM. Nu se poate spune asta despre multe masini premium conduse de "cretini".
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru