Loeb vrea să concureze în Raliul Dakar

de Daniel Popescu
Sambata, 29.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb a dezvăluit că este interesat să concureze în Raliul Dakar în viitorul apropiat, însă numai pe baza unui proiect propriu, fără implicarea celor de la Citroen.

După ce a cucerit nouă titluri mondiale consecutive în Campionatul Mondial de Raliuri, Sebastien Loeb se pregăteşte pentru un sezon 2013 în care va participa în patru etape de WRC şi în competiţia GT Sprint Series înainte de a concura în Campionatul Mondial de Turisme începând din 2014.

Francezul are însă şi un alt proiect ambiţios: participarea în Raliul Dakar, cea mai dură competiţie de raliuri din lume. Planul său prevede însă recrutarea unui copilot cu experienţă în Raliul Dakar în detrimentul lui Daniel Elena şi al soţiei sale Severine Loeb, dar şi utilizarea unei alte maşini decât Citroen, întrucât constructorul francez nu intenţionează să participe în competiţie.

Urmareste Automarket
"Într-o zi poate că voi dori să merg la Dakar, dar nu aş face asta cu Severine Loeb şi nici cu Daniel Elena, pentru că în mod sigur ne-am rătăci.
Dacă aş face Dakar, ar fi un proiect privat care nu ar avea nicio legătură cu Citroen"
, a declarat el.

Ediţia 2013 a Raliului Dakar va avea loc în perioada 5-20 ianuarie în Peru, Argentina şi Chile.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru