Marcus Gronholm este noul pilot de teste al echipei Volkswagen

de Dragoș Băltățeanu
Miercuri, 13.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Campionul mondial de raliuri, Marcus Gronholm a semnat cu contract de colaborare cu echipa Volkswagen WRC. Finlandezul se alătură echipei germane ca pilot de teste.

Campionul mondial Marcus Gronholm în vârstă de 46 de ani s-a alăturat echipei Volkswagen WRC în calitate de pilot de teste. Gronholm este unul dintre cei mai cunoscuţi piloţi din WRC, unde a obţinut două titluri de campion mondial în 2000 şi 2002. Este unul dintre cei mai experimentaţi piloţi de raliu, luând startul în 150 de raliuri, dintre care a câştigat 30. Deşi este retras din activitatea competiţională, Gronholm a mai participat ocazional la diverse raliuri sau curse de rally-cross şi a rămas mereu implicat în fenomenul WRC.

Cu prilejul raliului Finlandei din acest an, Volkswagen a anunţat că a semnat cu contract de colaborare cu Marcus Gronholm. Finlandezul se alăture echipei germane în calitate de pilot de teste, urmând să participe la dezvoltarea modelului Polo R WRC. Contractul de colaborare vine după ce Marcus Gronholm a participat la sesiunea de teste organizată de Volkswagen în sudul Franţei pe drumuri de macadam.

Directorul Volkswagen Motorsport, Jost Capito a spus: "Suntem deosebit de încântaţi să îl avem pe Marcus Gronholm în echipa noastră.

Este unul dintre cei mai talentaţi piloţi din lume şi ne va ajuta foarte mult în dezvoltarea modelului nostru Polo R WRC."

Ultima apariţie a lui Marcus Gronholm în WRC a fost în 2010 când a luat startul în Raliul Suediei pentru echipa M-Sport. "Pentru mine este o ocazie deosebită de a putea pilota şi dezvolta cea mai bună maşină de raliu din acest moment", a spus Marcus Gronholm.

Cariera lui Gronhom în WRC a început în 1999 alături de echipa Peugeot. În doar al doilea an ca pilot în WRC, finlandezul obţinea patru victorii şi devenea campion mondial în sezonul 2000 alături de marca franceză. Doi ani mai târziu adăuga un al doilea titlu în palmares tot alături de Peugeot. Ulterior, Grnholm a trecut în echipa Ford pentru care a concurat până la finalul sezonului 2007 când şi-a încheiat cariera ce include 30 de victorii, 60 de podiumuri şi 540 de victorii de etapă.

Comentarii (1)

  • hazard
    Oau...ce a imbatranit! Unul dintre cei mai talentati piloti WRC. Miscare buna a celor de la vw.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru