Meeke şi-a prelungit contractul cu Citroen pentru sezonul 2015 al WRC

de Daniel Popescu
Marti, 18.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a anunţat marţi prelungirea acordului cu Kris Meeke pentru sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Raliuri. Al doilea pilot al echipei va fi anunţat în curând.

Esential 4 este numarul podiumurilor obtinute de Kris Meeke in sezonul 2014
3 este numarul abandonurilor suferite de Kris Meeke in acest an
7 este locul ocupat de Kris Meeke in clasamentul constructorilor
Kris Meeke va continua să concureze şi în sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Raliuri pentru Citroen, ca urmare a performanţelor obţinute pe parcursul acestui an. În vârstă de 35 de ani, nord-irlandezul a obţinut patru podiumuri în acest an şi a ocupat locul şapte în clasamentul general.

"Am petrecut acest prim sezon complet pentru a învăţa despre WRC. În a doua jumătate a anului mi-am arătat o parte din potenţial. Există loc de îmbunătăţiri, dar acum am o fundaţie solidă pe baza căreia pot construi anul viitor pentru a continua să progresez. Cunosc bine echipa şi ne înţelegem foarte bine", a declarat el.

La rândul său, şeful Yves Matton a lăudat progresele înregistrate de Meeke pe parcursul anului, care în cele din urmă au convins constructgorul francez să-i ofere un nou contract.

"Şi-a îmbunătăţit constant rezultatele şi a devenit un pilot complet.

Punctul de cotitură a fost Raliul Finlandei, când a avut abordarea corectă. A acumulat experienţă pe parcursul sezonului şi a demonstrat nu numai că are ritm, ci şi că poate fi răbdător. Este competitiv pe toate suprafeţele şi poate fi rapid pe asfalt şi macadam", a declarat el.

Citroen va anunţa numele coechipierului lui Meeke în scurt timp, însă cel mai probabil Mads Ostberg îşi va păstra de asemenea locul în echipă, mai ales că Matton a confirmat că negocierile sunt aproape finalizate. "Numele celui de-al doilea pilot pentru 2015 va fi anunţat în scurt timp, după ce finalizam variatele discuţii care au loc în prezent", a adăugat el.

Via Citroen

Comentarii (1)

  • daca vor titlul trebuie adus leob inapoi
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru