OFICIAL: Latvala va concura pentru Volkswagen în WRC!

de Daniel Popescu
Miercuri, 17.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat miercuri semnarea unui contract cu Jari Matti Latvala pentru sezonul 2013 din Campionatul Mondial de Raliuri. Finlandezul va face pereche cu Sebastien Ogier.

Esential 5 sezoane a concurat Latvala pentru Ford inainte de a pleca la Volkswagen
7 victorii a obtinut Latvala in Campionatul Mondial de Raliuri
Jari Matti Latvala şi-a anunţat miercuri planurile de viitor în Campionatul Mondial de Raliuri şi a confirmat astfel speculaţiile care circulă în lumea raliurilor încă din vara acestui an.

Finlandezul a semnat un contract cu Volkswagen pentru sezonul 2013, mutarea fiind anticipată în special după ce Ford a anunţat cu numai două zile în urmă că se retrage din WRC la sfârşitul acestui an. El susţine că obiectivul principal este câştigarea titlului mondial alături de noua sa echipă.

"Sunt foarte fericit să pilotez Polo R WRC în viitor în Campionatul Mondial de Raliuri. Abordarea plină de determinare a celor de la Volkswagen m-a convins să accept această provocare. Timpul petrecut la Ford a fost foarte valoros pentru mine şi vreau să mulţumesc tuturor celor care m-au sprijinit în anii trecuţi.

Nu a fost uşor pentru mine să-mi iau rămas bun. În acelaşi timp, această schimbare este un nou început. Am luat această decizie pentru a face un nou pas pentru atingerea celui mai mare obiectiv al meu: să câştig titlul cu Volkswagen", a declarat el.

Latvala a concurat pentru Ford încă din sezonul 2008, perioadă de timp în care a obţinut şapte victorii, a terminat pe locul doi în sezonul 2010, însă a comis şi numeroase accidente în urma unor greşeli personale. Latvala devine astfel coechipierul lui Sebastien Ogier, iar Jost Capito, şeful Volkswagen Motorsport, crede că echipa germana beneficiază acum de o linie de piloţi "excelentă".

"Suntem mândri şi încântaţi că l-am câştigat pe Latvala pentru proiectul nostru de WRC. Este unul dintre cei mai buni piloţi de WRC şi are experienţă, agresivitate şi viteză excepţională. Cu Ogier şi Latvala avem o linie de piloţi excelentă pentru debutul noului Polo R WRC în sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri", a precizat el.

În contextul retragerii celor de la Ford, Volkswagen va lupta pentru titlu în 2013 doar cu Citroen, care va fi reprezentată de Mikko Hirvonen şi de un alt pilot care va fi ales între Dani Sordo şi Petter Solberg, în timp ce Sebastien Loeb va participa în numai cinci raliuri.

Via Volkswagen

Comentarii (1)

  • Producatorul cu cele mai anoste modele si cea mai rapida masina de strada din lume intra in WRC, in schimb Mini si Ford se retrag.

    Cine sa mai inteleaga ceva ??
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru