Ogier a obţinut în Portugalia prima victorie din cariera în WRC

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 30.05.2010
Sebastien Ogier a câştigat Raliul Portugaliei şi a obţinut astfel prima victorie din cariera în Campionatul Mondial de Raliuri.

Sebastien Ogier şi-a asigurat teoretic victoria în Raliul Portugaliei înainte de superspeciala de 2 km de pe Stadionul Algarve, chiar dacă Sebastien Loeb a redus diferenţa iniţială de 46 de secunde la mai puţin de 8 secunde.

În ultima probă specială, cei doi rivali au concurat roată la roată pe traseul de pe stadion, iar Loeb a fost cu numai 0.2 secunde mai lent decat Ogier şi a terminat raliul pe locul 2, la 7.9 secunde în spatele lui Ogier.

Pilotul echipei Citroen Junior a obţinut astfel prima victorie în Campionatul Mondial de Raliuri la numai două săptămâni după ce a fost la un pas de aceeaşi performanţa în Noua Zeelandă.

"Este pur şi simplu perfect. A fost un weekend incredibil, am forţat din prima zi până acum. Tot weekendul a avut loc o luptă mare şi a fost foarte greu să-l ţin pe Loeb în spatele meu. Este pur şi simplu perfect să câştig primul meu raliu în acest fel, după o luptă mare cu Loeb. În Noua Zeelandă am pierdut, dar am spus că atunci când voi câştiga va fi şi mai frumos, iar astăzi sunt foarte fericit", a declarat francezul la finalul raliului.

Chiar dacă a fost nevoit să se recunoască învins, Loeb şi-a felicitat conaţionalul pentru performanţa obţinuta şi a lăudat calităţile francezului, afirmând că acesta este unul dintre cei mai buni piloţi din WRC.

"S-a descurcat foarte bine aici, a fost imbatabil.

Am pierdut prea mult timp în prima zi şi nu am putut recupera diferenţa în următoarele două zile. A fost foarte, foarte rapid, iar acum este un adversar real. A demonstrat că a fost mult mai rapid decât oricine în Portugalia. Pentru mine, locul 2 nu este rău pentru campionat. A fost important să câştig puncte", a precizat sextuplul campion mondial.

Locul 3 în clasamentul general a fost acontat de Dani Sordo, în timp ce Mikko Hirvonen a terminat în extremis pe locul 4 după ce a profitat de un accident suferit de Petter Solberg în ultima probă specială. La rândul său, Kimi Raikkonen a finalizat Raliul Portugaliei pe locul 10, câştigând astfel ultimul punct pus în joc.

Iată clasamentul final în Raliul Portugaliei:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Sebastien Ogier
 Citroen Junior
 3:51:16.1
 2  Sebastien Loeb
 Citroen Total
 7.9
 3  Dani Sordo
 Citroen Total  1:17.6
 4  Mikko Hirvonen  BP Ford
 1:32.0
 5  Petter Solberg
 -
 1:35.7
 6  Matthew Wilson
 Stobart Ford
 7:10.1
 7  Mads Ostberg
 Adapta S2000
 7:28.3
 8  Federico Villagra
 Munchi's  10:36.1
 9  Khalid Al Qassimi
 -  10:55.8
 10  Kimi Raikkonen  Citroen Junior  11:34.3

 

Comentarii (2)

  • Bun asa
    daca a inceput cariera wrc asa, are sanse sa ajunga mai tare ca leob. Nu stiu ce au astia cu numele de Sebastien, dar sunt buni. devine din ce in ce mai interesant campionatul, pacat ca a facut Solberg accident ca Hirvonen a inceput sa nu mai faca fata!
    1 0
  • sebastien
    sebastienii par sa fie buni numai in wrc. in f1 au dat cu bata-n balta.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru