Ogier a sărbătorit titlul mondial cu o victorie în Raliul Franţei

de Daniel Popescu
Luni, 07.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Ogier a obţinut duminică victoria în Raliul Franţei, sărbătorind astfel cu stil titlul mondial adjudecat matematic încă de vineri.

Esential 7 victorii a obtinut Ogier in primele 10 etape de WRC din acest sezon
Sebastien Ogier a obţinut duminică a şaptea victorie din acest sezon al Campionatului Mondial de Raliuri după o revenire spectaculoasă în ultima zi a Raliului Franţei.

Antepenultima etapă a sezonului a început sub dominaţia lui Thierry Neuville, însă o pană suferită sâmbătă a deschis o luptă în patru pentru victorie între Dani Sordo, Jari-Matti Latvala, Sebastien Loeb şi Ogier, care erau despărţiţi de numai cinci secunde.

Loeb a abandonat însă în prima probă specială a zilei de duminică chiar la ultima sa prezenţă în WRC în urma unei greşeli personale, iar Latvala a preferat să concureze cu precauţie pentru a evita un abandon, iar Ogier a profitat de aceste oportunităţi şi a dominat ultima zi a competiţiei.

În cele din urmă, francezul a câştigat raliul cu un avans de 12 secunde în faţa lui Sordo, în timp ce Latvala a completat podiumul.

Victoria reprezintă cadoul perfect pentru Ogier după ce acesta cucerise deja matematic titlul mondial după Power Stage-ul de vineri, întrucât Neuville nu mai avea nicio şansă să-l ajungă în clasament.

De altfel, belgianul de la Qatar World Rally team a terminat doar pe locul patru, urmat de Evgeny Novikov şi de Mikko Hirvonen, care traversează în continuare o perioadă modestă din punct de vedere al performanţelor.

Între timp, Robert Kubica a dominat fără drept de apel la clasa WRC2 şi a revenit astfel pe prima poziţie în clasamentul general, cu şapte puncte avans în faţa lui Abdulaziz Al-Kuwari. Conform regulamentului, piloţii de la clasa WRC trebuie să participe la şapte evenimente, iar Kubica şi Al-Kuwari au luat deja startul în şase dintre acestea.

Polonezul are ocazia să devină campion la clasa WRC în Raliul Spaniei de la sfârşitul lunii octombrie în cazul în care va termina pe unul dintre primele două locuri, indiferent de rezultatul pe care îl va obţine Al-Kuwari în etapa finală din Marea Britanie.

RALIUL FRANŢEI - CLASAMENT FINAL

 1. 
Sebastien Ogier VW 2h53m07.6s 2. Dani Sordo Citroen +12.2s 3. Jari-Matti Latvala VW +19.5s 4. Thierry Neuville M-Sport Ford +1m14.1s 5. Evgeny Novikov M-Sport Ford +3m10.9s 6. Mikko Hirvonen Citroen +3m37.7s 7. Andreas Mikkelsen VW +4m04.2s 8. Mads Ostberg M-Sport Ford +4m35.2s 9. Robert Kubica PH Citroen +9m31.4s 10. Romain Dumas Dumas/M-Sport Ford +11m55.8s WRC retirements: Martin Prokop Czech Ford SS17 Sebastien Loeb Citroen SS15

Comentarii (1)

  • Mircea
    Umilinta pt Citroen , pe locu 3 e tot VW aproape de locul 2 =))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru