Ostberg, favorit să rămână la Citroen în detrimentul lui Kubica

de Daniel Popescu
Miercuri, 03.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mads Ostberg va obţine al doilea loc în echipa de uzină Citroen pentru sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Raliuri în detrimentul lui Robert Kubica, potrivit unor surse din anturajul polonezului.

Această săptămână este importantă, în această săptămână vom afla ce se întâmplă.

Robert Kubica
Pilot M-Sport
Citroen va miza pe serviciile lui Kris Meeke şi în sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Raliuri, însă numele coechipierului său nu a fost încă anunţat. Oficialii constructorului francez au dezvăluit anterior că Robert Kubica este unul dintre candidaţi alături de Mads Osberg, unul dintre piloţii titulari din sezonul 2014.

Totuşi, potrivit unei surse apropiate de pilotul polonez, Ostberg este pe punctul de a câştiga lupta pentru al doilea loc în echipă, iar un anunţ oficial în acest sens ar putea fi făcut în următoarele zile.

Chiar şi în acest context, Kubica are şanse să concureze cu un Citroen DS3 WRC, în cazul în care acesta va fi rulat de o echipă independentă PH Sport, aceeaşi pentru care a concurat şi în sezonul 2012, când a obţinut titlul la clasa WRC2. O altă opţiune este să continue alături de M-Sport, echipă pentru care ar concura cu un Ford Fiesta RS WRC.

Esential 14 puncte a obtinut Robert Kubica in sezonul 2014
Kubica afirmă că principalul său obiectiv este să obţină o maşină similară ca specificaţii cu cele ale piloţilor echipei de uzină, indiferent că va fi vorba despre un Citroen sau Ford.

"Această săptămână este importantă, în această săptămână vom afla ce se întâmplă.

Pentru mine, preferinţa este să rămân în WRC. Am obţinut o experienţă bună în acest sezon şi are sens să încerc să construiască pe această fundaţie. Dar vrem să luptăm cu o maşină care este la fel de bună ca cele folosite de ceilalţi", a declarat el.

Kubica a terminat sezonul 2014 doar pe locul 16 în clasamentul general cu 14 puncte. Cel mai bun rezultat al său a fost un loc şase în Raliul Argentinei, iar polonezul a mai terminat în puncte doar în etapele din Italia şi Australia.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • leob
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru