Pirelli nu are contracte pentru pneuri cu constructorii din WRC

de Daniel Popescu
Vineri, 02.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a dezvăluit că nu a semnat încă niciun contract cu constructori pentru furnizarea pneurilor în WRC în 2014, astfel că cel mai probabil va oferi cauciucuri piloţilor privaţi şi celor din clasele inferioare.

Esential 2014 este sezonul in care Pirelli va reveni in WRC
3 este numarul constructorilor care vor concura cu echipe in uzina in WRC in 2014: Citroen, Volkswagen si Hyundai
FIA a dezvăluit joi seara că Pirelli va deveni în sezonul 2014 al patrulea furnizor de pneuri din Campionatul Mondial de Raliuri, pe lângă Michelin, DMACK şi Hankook.

Cu toate acestea, producătorul a dezvăluit vineri că nu a semnat încă niciun contract cu constructorii prezenţi în WRC şi a admis că nu are ca obiectiv să câştige raliuri. Prin urmare, este foarte posibil ca Pirelli să se limiteze la furnizarea cauciucurilor pentru piloţi privaţi şi pentru cei care concurează la clasele inferioare precum WRC2.

"Până în acest moment nu avem niciun contract cu un constructor implicat oficial, deci nu ne aşteptam să luptăm pentru victorii în clasamentul general, dar ne vom concentra să oferim cele mai bune servicii clienţilor noştri.

Avem încredere în excelenţa şi competitivitatea produselor noastre care vor echipa ultima generaţie de maşini care concurează în WRC", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

În prezent, echipele de uzină ale celor de la Citroen şi Volkswagen utilizează numai pneuri de la Michelin, în timp ce Hyundai, care va debuta în competiţie anul viitor cu modelul i20 WRC, nu a anunţat încă numele furnizorului de cauciucuri.

Via Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru