Presă: Ofertat de Citroen şi M-Sport, Neuville a semnat cu Hyundai

de Daniel Popescu
Joi, 24.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Thierry Neuville a refuzat ofertele primite de la Citroen şi M-Sport şi a decis să concureze pentru Hyundai în sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Raliuri, potrivit presei britanice.

Esential 2 este locul ocupat de Neuville in clasamentul general din WRC cu doua etape inainte de final
Volkswagen este singura echipă care are deja stabilită linia de piloţi pentru sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Raliuri, urmând să mizeze în continuare pe Sebastien Ogier şi Jari Matti Latvala.

Celelalte echipe au amânat până acum o decizie finală pentru că aştepta un răspuns din partea Thierry Neuville, ocupantul locului doi în clasamentul general şi considerat unul dintre principalele talente ale competiţiei.

Publicaţia britanică Autosport susţine că belgianul a ajuns la un acord final pentru a concura pentru Hyundai, care va participa în WRC începând de anul viitor cu modelul i20 WRC.

În acest moment nimic nu este clarificat. Sunt multe discuţii, dar nu am luat nicio decizie.

Thierry Neuville
Pilot M-Sport
Informaţia a fost negată de Neuville, care afirmă că nu a luat încă nicio decizie. "În acest moment nimic nu este clarificat.
Sunt multe discuţii, dar nu am luat nicio decizie"
, a declarat el.

La rândul său, Alain Penasse, managerul echipei Hyundai, afirmă că nu exista încă nicio înţelegere cu Neuvillle, chiar dacă admite că au loc negocieri.

"El este cheia pe piaţa transferurilor, dar nu ştim că va porni motorul. Cu toţii aşteptăm decizia lui Neuville. Vorbim cu majoritatea piloţilor. Toată lumea este bine plasată pe listă şi este bine să avem şansa să analizăm piloţii pe parcursul acestor raliuri, dar ar fi bine să facem un anunţ în curând. Am vrea să facem un anunţ în privinţa piloţilor în luna octombrie", a precizat el.

Potrivit Autosport, Neuville a primit o invitaţie să revină la Citroen, în timp ce M-Sport i-a propus prelungirea contractului pe trei ani. Viitorul M-Sport depinde în mare măsură de Neuville, întrucât sponsorul principal al echipei, statul Qatar, a avertizat că va rămâne ca finanţator doar dacă Neuville îşi va prelungi contractul.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru