Raikkonen a suferit un accident in Raliul Arctic

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 29.01.2010
Kimi Raikkonen a fost victima unui accident in a doua proba speciala a Raliului Arctic, insa a fost capabil sa revina in competitie.

Kimi Raikkonen participa in acest weekend in Raliul Arctic, prima etapa a Campionatului Finlandez de Raliuri, pentru a se acomoda cu masina Citroen C4 WRC pe care o va utiliza incepand de luna viitoare in Campionatul Mondial de Raliuri.

Pilotul finlandez a inceput in forta, iar in cadrul primei probe speciale a obtinut un timp cu numai 5 secunde mai slab decat coechipierul sau de la Citroen, Dani Sordo.

Cu toate acestea, in a doua proba speciala Raikkonen a suferit un accident dupa ce a lovit un copac intr-un viraj de dreapta. Impreuna cu copilotul sau Kaj Lindstrom, Raikkonen a cerut ajutorul spectatorilor pentru a repune masina pe drum, iar in cele din urma a fost capabil sa continue raliul in urma sprijinului primit din partea fanilor. Finlandezul a terminat a doua proba speciala la 31 de minute de Sordo si a parcurs si a treia proba speciala inainte de a ajunge la service-ul Citroen.

Mecanicii au inlocuit radiatorul si alte cateva elemente din fata si spatele masinii, iar Raikkonen a plecat din service cu 7 minute intarziere fata de termenul stabilit prin regulament.

In plus, el va fi penalizat cu 1 minut si 10 secunde in clasamentul general al raliului din cauza intarzierilor succesive.

Iata si un rezumat de aproape 10 minute cu evolutia lui Kimi Raikkonen in prima parte a Raliului Arctic:

 

Dupa primele trei probe speciale, Sordo este lider in clasamentul general al Raliului Artic. Raikkonen si Sordo sunt singurii piloti din WRC care participa in acest weekend in Raliul Arctic.

Via | WRC

Comentarii (2)

  • se ingrasara un pic individul.........!!!!!!!!
    0 3
  • NeoGalaxy
    Mda inca nu a invatat cand sa ia piciorul de pe acceleratie si cu se mananca hartile facut de copilot.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru