Raliul Finlandei PS 1-3/22: Loeb, lider cu avans minim în faţa lui Ogier

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 29.07.2011
Sebastien Loeb conduce Raliul Finlandei la finalul primei zile cu un avans minim în faţa lui Sebastien Ogier şi Jari Matti Latvala. Mikko Hirvonen a ieşit deja din lupta pentru victorie.

Raliul Finlandei, una dintre cele mai dificile şi spectaculoase etape din calendarul Campionatului Mondial de Raliuri, promite să ofere o luptă strânsă pentru victorie, cel puţin după rezultatele din prima zi.

La finalul primelor trei probe speciale, Sebastien Loeb s-a instalat în fruntea clasamentului general, însă pilotul echipei Citroen are un avans mai mic de trei secunde în faţa coechipierului său Sebastien Ogier. Cei doi pretendenţi la titlu trebuie să aibă grijă şi de Jari Matti Latvala, care s-a poziţionat pe locul trei la mică distanţă în spatele celor doi la volanul unui Ford Fiesta RS WRC.

Nu la fel de norocos a fost însă coechipierul său Mikko Hirvonen, care a pierdut deja peste două minute în clasament din cauza unor probleme la frâne şi suspensie după ce finlandezul a lovit un copac cu spatele maşinii Ford Fiesta RS WRC. Deşi iniţial s-a vehiculat ipoteza unei defecţiuni la motor, constructorul american susţine că accidentul a fost provocat de o eroare de pilotaj a lui Hirvonen.

Locul patru la general este ocupat în mod surprinzător de Jari Ketomaa, pilotul de la clasa S2000 reuşind chiar să câştige PS 1, însă acesta a preferat ulterior să încetinească pentru a avea o poziţie de drum mai bună în a doua zi. Clasamentul este completat de Petter Solberg (Citroen) şi Dani Sordo (Mini), în timp ce Kimi Raikkonen ocupă doar locul 11 la revenirea în competiţie după o absenţă de două etape.

 

Raliul Finlandei - Clasament după PS 3/22:

 1.  Sebastien Loeb      Citroen           20m17.5s
 2. 
Sebastien Ogier Citroen + 2.8s 3. Jari-Matti Latvala Ford + 4.4s 4. Jari Ketomaa HJ-Autotalo Ford + 7.0s 5. Petter Solberg Solberg Citroen + 12.6s 6. Dani Sordo Mini + 14.3s 7. Ott Tanak MM Ford + 17.3s 8. Mads Ostberg Stobart Ford + 18.6s 9. Kris Meeke Mini + 20.9s 10. Juho Hanninen Red Bull Skoda + 25.8s

 

Următoarele trei probe speciale din Raliul Finlandei vor avea loc pe parcursul dimineţii de vineri.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru