Raliul Finlandei, PS 7-9/22: Ogier a preluat conducerea!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 29.07.2011
Sebastien Ogier l-a devansat cu numai 0.4 secunde pe Sebastien Loeb în fruntea clasamentului în Raliul Finlandei, chiar dacă Ford şi-a adjudecat toate cele trei probe speciale.

Schimbare de lider în Raliul Finlandei: la capătul celei de-a noua probe speciale, Sebastien Ogier a preluat conducerea etapei de la Sebastien Loeb pentru un avans de numai patru zecimi de secundă.

Pilotul echipei Citroen a fost mai rapid decât coechipierul său în toate cele trei probe speciale desfăşurate în această după-amiază şi a reuşit astfel sa-l devanseze pe septuplul campion mondial, care a resimţit probleme de manevrabilitate din cauza faptului că a plecat primul pe traseu.

Între timp, Jari Matti Latvala se menţine pe locul trei la puţin peste şapte secunde de lider, iar pilotul Ford şi-a adjucat în PS 7 prima victorie din acest weekend. Celelalte două probe speciale au fost câştigate de Mikko Hirvonen, care a ajuns astfel la cinci victorii de acest gen, însă finlandezul rămâne la peste un minut şi jumătate de lider în urma accidentului suferit în PS1.

Singurul abandon notabil al după-amiezii a fost cel al lui Jari Ketomaa, pilotul de la clasa S2000 concurând pe locul cinci în momentul în care s-a rostogloit în PS 8. Petter Solberg a pierdut timp după ce a fost nevoit să-l ocolească, însă se menţine pe locul patru în clasamentul general, în faţa lui Mads Ostberg şi Dani Sordo, amândoi profitând de abandon pentru a urca câte o poziţie.

Cei doi sunt urmaţi de Hirvonen şi Kris Meeke, în timp ce Hening Solberg şi Matthew Wilson completează topul primilor 10 piloţi.

 

Raliul Finlandei - Clasament după PS 9/22:

 1.  Sebastien Ogier     Citroen           1:21:28.6s
 2.  Sebastien Loeb      Citroen             + 0.4s
 3.  Jari-Matti Latvala  Ford                + 7.2s
 4.  Petter Solberg      Solberg Citroen     + 32.4s
 5.  Mads Ostberg        Stobart Ford        + 1:05.9s
 6.  Dani Sordo          Mini                + 1:29.2s
 8.  Mikko Hirvonen      Ford                + 1:37.3s
 9.  Kris Meeke          Mini                + 1:53.3s
10.  Hening Solberg      Ford                + 2:05.3s
10. Matthew Wilson Ford + 2:16.9s

 

Ziua de vineri mai programează doua probe speciale care vor avea loc în cursul serii.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru