Raliul Finlandei, PS 9-14/19: Latvala rămâne pe prima poziţie

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 31.07.2010
Jari Matti Latvala continuă să conducă în Raliul Finlandei şi după primele probe speciale de sâmbătă, în timp ce Kimi Raikkonen a ieşit din lupta pentru puncte.

Jari Matti Latvala păstrează în continuare şanse importante la câştigarea Raliului Finlandei, după desfăşurarea altor şase probe speciale.

În ultimele trei probe speciale de vineri seara, Latvala a împărţit victoriile cu Sebastien Loeb şi Petter Solberg, menţinând un avans de aproape 10 secunde în fata campionului mondial din sezonul 2003.

Chiar dacă a plecat primul pe traseu în probele de sâmbătă, finlandezul a fost avantajat de ploaia căzută în noaptea precedentă, care a modificat condiţiile de drum şi a egalizat astfel şansele participanţilor.

Chiar şi în acest context, Ogier a câştigat PS 12, în timp ce Loeb s-a impus în PS 13, însă Latvala şi-a luat revanşa în PS 14, ultima probă specială înainte de oprirea în parcul de service. Victoria cu peste şapte secunde în fata principalilor contracandidaţi l-a făcut pe Latvala să rămână pe prima poziţie şi să aibă un avans de 22.5 secunde în faţa lui Ogier, care a reuşit astfel să-l depăşească pe Petter Solberg în lupta pentru a doua treaptă a podiumului.

La rândul său, Loeb se menţine pe poziţia a patra şi este la peste o jumătate de minut în urma liderului.

Retrogradat la Citroen Junior, Dani Sordo ocupa locul cinci şi are un avans consistent în fata următorilor clasaţi.

Kimi Raikkonen a pierdut orice şansă de a termina în puncte acest raliu după ce a ieşit de pe traseu în prima probă specială a zilei de sâmbătă. Pilotul echipei Citroen Junior a fost ajutat de spectatori să revină pe traseu, însă a pierdut nu mai puţin de nouă minute şi a coborât pe locul 32 în clasamentul general.

Iată clasamentul complet al piloţilor WRC după primele 14 probe speciale:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Jari Matti Latvala
 BP Ford
 1:40:28.7
 2  Sebastien Ogier
 Citroen WRC
 22.5
 3  Petter Solberg
 pilot privat
 28.6
 4  Sebastien Loeb
 Citroen WRC  33.1
 5  Dani Sordo
 Citroen Junior
 1:06.8
 6  Matthew Wilson
 Stobart Ford
 3:51.0
 7  Juha Kankkunen
 Stobart Ford  4:46.7
 8  Mads Ostberg
 Subaru  5:08.4
 9  Juho Hanninen
 Skoda  5:47.2
 10  P-G Andersson
 Skoda  6:35.5

 

Ultimele cinci probe speciale din Raliul Finlandei vor avea loc în această după-amiază.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru