Raliul Franţei, PS 13-16/22: Loeb rămâne lider detaşat

de Daniel Popescu
Sambata, 06.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loen îşi păstrează avansul de o jumătate de minut la finalul zilei de sâmbătă, în timp ce Mads Ostberg a urcat două poziţii până pe locul patru.

Ultimele patru probe speciale de sâmbătă din cadrul Raliului Franţei au fost lipsite de dramatismul de dimineaţă, iar Sebastien Loeb şi Jari Matti Latvala au câştigat fiecare câte două probe.

Astfel, pilotul echipei Citroen rămâne lider cu un avans de aproape o jumătate de minut în faţa rivalului său de la Ford, având de îndeplinit o simplă formalitate în cursul zilei de duminică pentru a-şi adjudeca al nouălea titlu mondial.

Mikko Hirvonen este solitar pe locul trei, iar singura schimbare majoră în clasament este ascensiunea lui Mads Ostberg de pe locul şase pe patru. Norvegianul l-a depăşit pe Dani Sordo şi a profitat de o penalizare de 20 de secunde suferită de Thierry Neuville pentru a câştiga două poziţii, însă este la mare distanţă de locul trei.

Neuville a coborât astfel pe locul şase, în faţa lui Ott Tanak şi Evgeny Novikov, care sunt despărţiţi de 14 secunde. Ultimele şase probe speciale din Raliul Franţei vor avea loc pe parcursul zilei de duminică.

Raliul Franţei - Clasament după PS 16/22:

 1. 
Sebastien Loeb Citroen 2h54m33.4s 2. Jari-Matti Latvala Ford + 29.7s 3. Mikko Hirvonen Citroen + 54.0s 4. Mads Ostberg Adapta Ford + 1m46.4s 5. Dani Sordo Prodrive Mini + 1m50.5s 6. Thierry Neuville Citroen Junior + 1m54.4s 7. Ott Tanak M-Sport Ford + 2m32.0s 8. Evgeny Novikov M-Sport Ford + 2m46.2s 9. Chris Atkinson Italia Mini + 6m14.9s 10. Martin Prokop Czech Ford + 7m46.7s

Comentarii (1)

  • si iata cum se demonstreaza cum sebastian loeb in noua ani a avut un singur adversar de calibrul lui si anume sebastian ogier! (si asta datorita imensei sale valori nu pt ca a avut rivali slabi! la fel ca michael schumacher!)

    sa speram ca vw vor fi competitivi anul viitor deoarece sebastian ogier chiar merita sa fie nou rege al raliurilor!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru