Raliul Portugaliei, PS 14-16: Hirvonen lider, Solberg urcă pe locul cinci

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 31.03.2012
Petter Solberg a ţinut capul de afiş în ultimele trei probe speciale de sâmbătă din Raliul Portugaliei după ce a reuşit să urce până pe locul cinci, în timp ce Mikko Hirvonen rămâne lider detaşat.

Petter Solberg a continuat să impresioneze la volanul unui Ford Fiesta RS WRC şi în ultimele trei probe speciale de sâmbătă din Raliul Portugaliei.

Norvegianul a câştigat PS 14 şi PS 15, ocazie cu care a urcat până la pe ocul patru în clasamentul general, însă o defecţiune la direcţie în PS 16 l-a forţat să piardă peste un minut şi să coboare pe locul cinci, la 16 secunde în spatele lui Nasser Al-Attiyah.

Performanţa pilotului Ford a fost însă posibilă şi datorită abandonului suferit de Patrik Sandell în PS 14, care a clarificat în bună măsură şi lupta pentru podium.

La vârf, Mikko Hirvonen continuă să fie lider autoritar şi şi-a sporit avansul la aproape un minut şi 12 secunde în faţa lui Mads Ostberg, în ciuda faptului că nu a forţat deloc pe parcursul după-amiezii. La rândul său, Ostberg păstrează un avans de aproape jumătate de minut în fata rusului Evgeny Novikov.

Ultima probă specială a zilei a fost câştigată de Dani Sordo, însă spaniolul ocupa doar locul 12 în clasamentul general, cu cinci poziţii mai sus decât Jari Matti Latvala.

Ultimele şase probe speciale din Raliul Portugaliei vor avea loc în cursul zilei de duminică.

Raliul Portugaliei - Clasament general după PS 16/22:

 1. 
Mikko Hirvonen Citroen 2h43m46.2s 2. Mads Ostberg Adapta Ford + 1m11.9s 3. Evgeny Novikov M-Sport Ford + 1m41.2s 4. Nasser Al-Attiyah Qatar Citroen + 6m10.1s 5. Petter Solberg Ford + 6m26.5s 6. Martin Prokop Czech Ford + 6m47.5s 7. Dennis Kuipers M-Sport Ford + 7m29.8s 8. Sebastien Ogier VW Skoda + 8m00.2s 9. Peter van Merksteijn Jr van Merksteijn Citroen + 8m38.7s 10. Jari Ketomaa Autotek Ford + 11m36.7s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru