Raliul Portugaliei, PS 8-13: Hirvonen rămâne lider detaşat

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 31.03.2012
Mikko Hirvonen conduce Raliul Portugaliei cu un avans de peste 47 de secunde după primele trei probe speciale de sâmbătă.

După numeroasele drame petrecute în prima parte a zilei de vineri în Raliul Portugaliei, printre care se numără abandonurile suferite de Jari Matti Latvala şi Petter Solberg, organizatorii au decis să anuleze repetarea celor trei probe speciale programate pentru seara de vineri din cauza condiţiilor meteo dificile, care i-au împiedicat pe unii dintre piloţii să realimenteze maşinile cu carburant.

În aceste condiţii, Raliul Portugaliei s-a reluat abia sâmbătă dimineaţă cu o serie de trei probe speciale desfăşurate pe trasee de peste 22 kilometri fiecare, însă în condiţii mult mai bune după oprirea ploilor şi uscarea drumului.

Din acest motiv, Mikko Hirvonen a avut o misiune relativ uşoară de îndeplinit şi şi-a păstrat poziţie în clasamentul general, reuşind chiar să-şi mărească avansul la 47.3 secunde.

Pilotul echipei Citroen este urmat de Mads Ostberg, care l-a devansat pe rusul Evgeny Novikov în PS 11 şi şi-a construit deja un avans de 22 de secunde.

Următoarele trei poziţii au rămas neschimbe şi sunt ocupate de Sandell, Martin Prokop şi Nasser Al-Attiyah, în timp ce Dennis Kuipers a urcat pe locul şapte.

După abandonurile de vineri, Latvala şi Solberg au revenit în raliu sub regula Rally 2, iar norvegianul a câştigat PS 12 şi PS 13, după ce Dani Sordo şi-a adjudecat PS 11. Prin aceste performanţe, Solberg a urcat pe locul nouă în clasamentul general, însă are recuperat peste două minute pentru a spera la un loc patru. În schimb, Latvala este doar pe locul 15 şi are o misiune mult mai dificilă de îndeplinit pentru a termina în puncte.

Cele trei probe speciale din această dimineaţă se vor repeta pe parcursul după-amiezii.

Raliul Portugaliei - Clasament general după PS 13/22:

 1.  Mikko Hirvonen           Citroen                 2h10m38.6s
 2.  Mads Ostberg             Adapta Ford                + 47.3s
 3.  Evgeny Novikov           M-Sport Ford             + 1m09.5s
 4.  Patrik Sandell           Prodrive Mini            + 4m08.8s
 5. 
Martin Prokop Czech Ford + 5m02.3s 6. Nasser Al-Attiyah Qatar Citroen + 5m02.5s 7. Dennis Kuipers M-Sport Ford + 6m11.5s 8. Peter van Merksteijn Jr van Merksteijn Citroen + 6m21.3s 9. Petter Solberg Ford + 6m31.5s 10. Jari Ketomaa Autotek Ford + 7m09.4s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru