Solberg: "O victorie, mai importantă decât clasarea pe podium la general"

de Daniel Popescu
Vineri, 29.06.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Petter Solberg nu renunţă la lupta pentru titlul mondial în WRC, însă consideră că o victorie ar fi mai importantă decât o clasare în primii trei în clasamentul general.

Esential 55 de puncte este diferenta dintre Loeb si Solberg in clasamentul general
Sebastien Loeb a obţinut duminică în Noua Zeelandă a cincea victorie din acest sezon în şapte raliuri şi şi-a consolidat prima poziţie în clasamentul general din WRC.

În condiţiile în care locul doi este ocupat de coechipierul său Mikko Hirvonen, principalul său rival din lupta pentru titlu rămâne Petter Solberg, aflat la 55 de puncte în spate.

Norvegianul nu renunţă încă la luptă pentru trofeu, însă admite că ar prefera să obţină prima victorie în WRC după Raliul Marii Britanii din 2005 decât să termine pe unul dintre primele trei locuri în clasamentul general.

Aş aprecia mai mult o victorie decât o clasare pe podium în finalul campionatului

Petter Solberg
Pilot Ford
"Suntem pe locul trei, iar Loeb este departe, dar anul trecut am văzut că a abandonat în două sau trei raliuri consecutive, aşa că încă este posibil.
Hirvonen este rapid, aşa că sper să avem o a doua jumătate de sezon interesantă în care să forţăm şi să luptăm cu ei. Dar aş aprecia mai mult o victorie decât o clasare pe podium în finalul campionatului, pentru că am destule. Vreau să câştig"
, a declarat pilotul echipei Ford.

Campionatul Mondial de Raliuri a intrat în vacanţa de vară după primele şapte dintre cele 13 etape ale sezonului. Următorul raliu va avea loc în Finlanda în periaoda 2-8 august.

Via | WRC

Comentarii (1)

  • Chiar mi-as dori ca Peter Solberg sa castige macar un raliu anul asta... S-au adunat atatia ani de cand nu a mai castigat,multe ghinioane. Merita o victorie,un impuls de incredere.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru