Solberg se retrage din WRC dacă nu semnează cu un constructor

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 11.07.2011
Petter Solberg a dezvăluit că se va retrage din WRC dacă nu va concura pentru o echipă de uzină în 2012. Volkswagen este cea mai probabilă destinaţie pentru fostul campion mondial.

După aproape trei ani petrecuţi în Campionatul Mondial de Raliuri în calitate de pilot privat, Petter Solberg a decis că este momentul să ia o decizie radicală în privinţa carierei sale.

Fostul campion mondial a dezvăluit că nu mai poate face faţă volumului foarte mare de munca pe care îl are în prezent, motiv pentru care se va retrage din activitatea competiţională în cazul în care nu va semna un contract cu o echipă de uzina în perspectiva sezonului 2012.

"Nu mai pot continua în acest mod. Este o nebunie. Muncesc tot timpul pentru a găsi sponsori, pentru a-i păstra, pentru a testa maşina şi pentru a pilota maşina. Este multă, multă muncă. După 2008 am avut de ales: aş fi putut să nu fac nimic sau mi-aş fi putut îndeplini obiectivul. Mi-am îndeplinit obiectivul. Iubesc acest sport şi nu am vrut să mă retrag, dar a fost dificil, probabil mai dificil decât m-am gândit. Ştiu că pot pilota şi că pot câştiga raliuri. Să concurez cu propria mea echipă a fost o investiţie pentru viitorul meu, dar acum vreau cu adevărat să revin într-o echipă de uzina", a declarat norvegianul.

Solberg a concurat în ultimii trei ani cu maşini furnizate de constructorul Citroen, însă are şanse reduse să semneze cu echipa de uzină a francezilor, în condiţiile în care linia de piloţi este formată din Sebastien Loeb şi Sebastien Ogier.

Nici Ford sau Mini nu s-au arătat interesate de serviciile sale, motiv pentru care Volkswagen reprezintă în acest moment singura opţiune.

De altfel, Solberg a fost creditat să semneze cu VW imediat după ce şi-a anunţat revenirea în WRC, iar şansele au crescut şi mai mult după ce constructorul german nu a reuşit să semneze un contract pe termen lung cu qatarianul Nasser Al-Attiyah. Singurul impediment este că Solberg caută o echipă de uzină pentru 2012, în timp ce Volkswagen va începe programul în WRC în 2013.

Ultima victorie a lui Solberg în WRC datează din urmă cu şase ani, când norvegianul s-a impus în Raliul Marii Britanii.

Via | MaxRally

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru