Toyota vrea să revină în WRC în 2014 cu o maşină bazată pe Yaris

de Daniel Popescu
Joi, 28.06.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a dezvăluit că vrea să revină în Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul 2014 cu o maşină bazată pe modelul Yaris.

Campionatul Mondial de Raliuri traversează o perioadă dificulă din punct de vedere financiar din cauza lipsei unui promoter care să promoveze performanţele obţinute de Sebastien Loeb, însă competiţia continuă să atragă interesul constructorilor.

Volkswagen va concura în WRC începând din sezonul 2013 cu Polo R WRC, Hyundai analizează de asemenea posibilitatea de a participa din acelaşi an, iar Toyota a dezvăluit joi că intenţionează să revină în campionat în sezonul 2014.

Constructorul japonez a primit deja acordul FIA de a dezvolta o maşină de raliuri bazată pe modelul Yaris, în ciuda faptului că acesta are o lungime cu 15 cm mai mică decât cea de 3.9 metri prevăzută în regulamentul tehnic al WRC. Totuşi, cea mai mare provocare o reprezintă recrutarea de personal pentru dezvoltarea şasiului şi a motorului turbo de 1.6 litri, întrucât Toyota a părăsit WRC în 1999.

"Sperăm să fim pregătiţi pentru 2014. Sigur că ţinta finală este programul pentru WRC, dar pentru a reveni în WRC trebuie să parcurgem câţiva paşi.

Am întrerupt programul de raliuri în 1999 şi cei mai mulţi oameni au plecat, aşa că nu avem cunoştinţele necesare în această companie. Trebuie să pregătim motoarele, şasiul omologat şi să acumulăm din nou cunoştinţe. Apoi vom fi pregătiţi", a declarat Yoshiaki Kinoshita, preşedintele Toyota Motorsport.

Japonezii vor derula programul pentru WRC în paralel cu cel din Campionatul Mondial de Anduranţă, care se va încheia cel mai devreme la sfârşitul anului 2014. Toyota a obţinut performanţe majore în WRC în anii '90, printre care titluri mondiale cu Carlos Sainz în 1990 şi 1992 şi Juha Kankkunen în 1993.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • Ursul_grizonat
    O idee excelenta,parca vad cu maine poimaine,vad un Yaris care se intrece cu un Audi rs3....Si ghici>Yaris iese invingator.
    11 3
  • Ma bucur mult ca Hyundai si Toyota vor sa vina in WRC si poate cu timpul o sa faca acest sport mult mai mediatizat.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru