Volkswagen: "Mikkelsen, favorit să piloteze al treilea Polo R WRC"

de Daniel Popescu
Marti, 23.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat că Andreas Mikkelsen este principalul favorit să concureze cu un al treilea Polo R WRC în sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Volkswagen şi-a definitivat deja linia de piloţi pentru echipa de uzină cu care va concura în sezonul următor al Campionatului Mondial de Raliuri, aceasta urmând să fie alcătuită din Sebastien Ogier şi Jari Matti Latvala.

Constructorul german intenţionează însă să utilizeze şi o a treia maşină pentru etapele care vor avea loc pe continentul european, iar principalul pilot vizat pentru acest post este Andreas Mikkelsen, potrivit şefului Jost Capito.

"Planul este să utilizăm o a treia maşină când WRC revine în Europa, adică în principiu începând cu Raliul Portugaliei. Depinde de cât de bine decurge sezonul, pentru că dacă vor fi drame nu vom avea o a treia maşină. Dar planul este să avem încă o maşină şi ne pregătim pentru asta, iar băiatul cu cea mai bună şansă este Mikkelsen. A făcut o treabă foarte bună şi este un tip grozav. S-a dezvoltat foarte bine şi cred că are cea mai bună şansă să fie consecvent în WRC. Este băiatul aliniat pentru a treia maşină", a declarat el pentru site-ul oficial al Campionatului Mondial de Raliuri.

Urmareste Automarket
Mikkelsen a concurat în şapte etape din acest sezon al Campionatului Mondial de Raliuri la clasa S2000 cu Skoda Fabia S2000 şi l-a avut drept coechipier pe Ogier.
Chiar dacă nu a reuşit să fie mai rapid decât pilotul francez, Mikkelsen a fost aproape de performanţele obţinute de acesta pe probele speciale.

Via WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru