WRC: FIA ar putea schimba furnizorul serviciului de live-timing după Raliul Suediei

de Daniel Popescu
Joi, 31.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a sugerat că ar putea renunţa la serviciile companiei SIT care asigură sistemul de live-timing în WRC dacă numeroasele probleme de la Monte Carlo se vor repeta şi în Raliul Suediei.

Spectacolul din Raliul Monte Carlo, prima etapă a noului sezon din Campionatul Mondial de Raliuri, a fost umbrit de gravele defecţiuni tehnice cu care s-a confruntat compania Sistemas Integrales de Telecomunicacion (SIT), noul furnizor al sistemului de live-timing.

Sistemele companiei au afişat timpi greşiţi pentru mai mulţi piloţi, nu au putut oferi timpi intermediari pe probele speciale, iar unele maşini nu au putut fi urmărite prin GPS. FIA a fost profund dezamăgită de situaţia creată, iar directorul de raliuri Jarmo Mahonen a sugerat că, dacă situaţia se va repeta şi în Raliul Suediei, va fi nevoit să renunţe la serviciile companiei.

"Cei de la SIT îşi vor face temele înainte de Suedia şi acolo ne aşteptam la un serviciu perfect. După acel raliu vorm trage o concluzie. Monte Carlo a fost un raliu dificil pentru un nou furnizor, teren este dificil, astfel că probabil nu este drept să spunem prea multe despre acel eveniment. Dar sistemul de poziţionare este vital din punct de vedere al securităţii şi numărul unu pe lista de priorităţi", a declarat el pentru publicaţia britanică Autosport.

Urmareste Automarket
SIT a înlocuit compania Stage One Technology ca furnizor al sistemului de live-timing la începutul anului, care asigurase aceste servicii în ultimii 10 ani, fiind apreciată de toate echipele pentru munca depusă.
Simon de Banke, directorul executiv al Stage One Technology, nu exclude o eventuală revenire în WRC dacă cei de la SIT vor fi îndepărtaţi.

"Lucrăm la o serie de noi proiecte chiar acum, dar WRC este aproape de inimile noastre şi cu siguranţă nu excludem alte discuţii", a precizat el.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru