În urmă cu 10 ani, un inginer Renault făcea primii pași către actuala tehnologie hibridă E-Tech folosind mai multe piese Lego. Se năștea cel mai puțin costisitor prototip din istoria companiei.
Englezii au construit propria lor versiune a grădinii Eden. O versiune care pare desprinsă dintr-un film SF și care include o pădure tropicală, măslini, arbori de sequoia și, obligatoriu, mașini electrice.
Renault culege roadele curajului pe care l-a semănat acum 10 ani cu primele mașini electrice de serie. Acum, una din trei mașini electrice vândute în România este un Renault. Iar viitorul ne promite o gamă electrică cu 8 mașini.
Renault pune umărul la dezvoltarea unor ecosisteme electrice inteligente pe două insule mici din Oceanul Atlantic. Pe lângă mașinile electrice puse la dispoziție comunităților, francezii au găsit o utilizare perfectă și pentru bateriile sale auto scoase din uz.
Se întâmplă undeva la margine de București: în timp ce pe ecranele televizoarelor strălucesc monoposturile reale de Formula 1, o echipă de cinci elevi își imaginează viitorul acestei competiții desenând, proiectând și construind un monopost în miniatură.
Salonul Auto de la Paris ne-a pus față în față cu Anthony Lo, omul care răspunde de designul exterior al gamei Renault și unul dintre autorii celor mai spectaculoase concepte autonome prezentate în 2018. Am discutat despre cum vom putea să organizăm petreceri în mașină și despre mașinile zburătoare.
Renault a revoluționat Formula 1 prin introducerea motorului turbo de 1.5 litri în 1977, iar unitățile V10, V8 și V6 utilizate ulterior cu diverse sisteme inovatoare au contribuit la obținerea unui palmares de 12 titluri mondiale la constructori și 11 titluri mondiale la piloți pe parcursul celor 36 de sezoane petrecute în Marele Circ.
Renault a împins de la spate inovația încă de la înființarea companiei franceze, acum 120 de ani. Mintea sclipitoare a lui Louis Renault a dat startul unei povești de-a lungul căreia inginerii mărcii nu și-au pierdut niciodată setea de descoperire.