Audi neagă orice interes pentru Formula 1 inclusiv după demisia lui Piech

de Daniel Popescu
Joi, 30.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi susţine că nu are niciun interes să concureze în Formula 1, în ciuda faptului că preşedintele Grupului Volkswagen, Ferdinand Piech, unul dintre principalii opozanţi ai proiectului, a părăsit constructorul german.

Actuala situaţie este că Audi nu are nicio intenţie să intre în Formula 1.

Purtator de cuvant
Audi
Ferdinand Piech a demisionat cu numai câteva zile în urmă din funcţia de preşedinte al Grupului Volkswagen. În condiţiile în care acesta era unul dintre principalii opozanţi ai participării constructorului german în Formula 1, presa internaţională a redeschis posibilitatea ca unul dintre brandurile Volkswagen să fie interesat să concureze în Marele Circ.

În ultimele luni, cel mai vehiculat nume a fost cel al brandului Audi, însă un purtător de cuvânt al constructorului a negat orice interes în această direcţie. "Actuala situaţie este că Audi nu are nicio intenţie să intre în Formula 1", a declarat un purtător de cuvânt pentru postul britanic de televiziune BBC.

Audi concurează în prezent în Campionatul Mondial de Anduranţă şi Campionatul German de Turisme, însă presa internaţională susţine că Volkswagen a cerut în luna decembrie un studiu de fezabilitate pentru participarea în Formula 1.

Poate că Dietrich Mateschitz ar fi vândut Toro Rosso, dar nu şi Red Bull Racing.

Christian Horner
Sef Red Bull
Ulterior, au apărut informaţii potrivit cărora Rupert Stadler, preşedintele consiliului de administraţie al Audi, a prezentat în luna ianuarie conducerii Volkswagen un amplu proiect pentru o participare în Formula 1, însă acesta a fost respins.

Ulterior, presa a relatat că Audi ar putea cumpăra Red Bull Racing pentru 500 de milioane de lire sterline, informaţie negată însă de şeful Christian Horner.

"Nu, sunteţi departe de adevăr, vă promit. În niciun caz. Poate că Dietrich Mateschitz ar fi vândut Toro Rosso, dar nu şi Red Bull Racing", a precizat el.

Totuşi, după startul modest de sezon cu motoarele Renault, Red Bull a anunţat că analizează posibilitatea de a se retrage din Formula 1.

Via BBC Sport

Comentarii (2)

  • Poate vor concura cu Porsche, care se concentrează pe mașini sportive, spre deosebire de Audi. Plus că mai au și Lamborghini. Nu e necesar să concureze cu Audi când au atâtea bijuterii.
    8 4
  • Oricum Audi face deja legea in Le Mans. Trebe sa ii mai lase si pe altii. :))))))
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru