Defecţiunea la motor suferită de Rosberg, fără legătură cu noul update introdus la Monza

de Daniel Popescu
Duminica, 06.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a dezvăluit că defecţiunea tehnică suferită de Nico Rosberg la motor în antrenamentele de la Monza a fost cauzată de o scurgere a lichidului de răcire care nu are legătură cu îmbunatăţirile introduse la unitatea de propulsie.

Nico Rosberg a fost nevoit să utilizeze în calificările pentru Marele Premiu al Italiei un motor folosit deja în ultimele şase curse, după apariţia unei probleme misterioase la noua unitate de propulsie îmbunătăţită inaugurată la Monza.

În urma unei analize intensive, Mercedes a descoperit că defecţiunea a apărut în urma unei scurgeri a lichidului de răcire care a contaminat motorul. Componenta care a produs aceasta defecţiune a fost folosită şi în precedentele etape, motiv pentru care nu are nicio legătură cu update-ul major introdus la motor cu ocazia Marelui Premiu al Italiei.

Prin urmare, Lewis Hamilton va concura în cursa de duminică cu acelaşi motor folosit în calificări. Anterior, inginerii luaseră în calcul posibilitatea ca britanicul să revină de asemenea la o unitate de propulsie mai veche dacă defecţiunea ar fi avut legătura cu noul update.

Incidentul a generat o reacţie dură din partea lui Rosberg, care a afirmat că a obţinut doar locul patru în calificări din cauza faptului că a utilizat un motor uzat, care nu mai are aceleaşi performante ca unul nou.

Via Motorsport

Comentarii (1)

  • Si iata cum sperantele, fanilor scuderiei, legate de un posibil abandon al lui HAM s-au naruit! Pam, pam! Ham, Ham!
    10 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru