Ferrari a utilizat trei jetoane pentru îmbunătăţirea motorului la Monza

de Daniel Popescu
Duminica, 06.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a confirmat că Ferrari a utilizat la Monza trei dintre cele şapte jetoane pe care le mai avea la dispoziţie pentru îmbunătăţirea motorului.

Esential 3 este numarul jetoanelor folosite de Ferrari la Monza
Ferrari a confirmat vineri că a introdus câteva îmbunătăţiri pentru unitatea de propulsie cu ocazia Marelui Premiu al Italiei de la sfârşitul acestei săptămâni, fără însă să menţioneze câte jetoane a folosit dintre cele şapte pe care le mai avea la dispoziţie. În cele din urmă, FIA a informat restul echipelor prin intermediul unei note trimise sâmbătă seară că Scuderia a utilizat trei jetoane.

Efectele acestora au putut fi observate în calificările de la Monza, în care Kimi Raikkonen şi Sebastian Vettel au ocupat locurile doi şi trei la mai puţin de trei zecimi în spatele lui Lewis Hamilton. Postul de televiziune SkySports susţine că jetoanele au fost folosite pentru îmbunătăţirea motorului cu combustie internă din cadrul unităţii de propulsie.

Tot în Italia, Mercedes a utilizat toate cele şapte jetoane pe care le mai avea la dispoziţie, însă modificările vizează mai degrabă fiabilitatea şi folosirea unui nou tip de carburant Petronas.

Iată numărul de jetoane pe care îl mai are la dispoziţie fiecare constructor pentru îmbunătăţirea motorului în sezonul 2015:

Constructor Total Folosite Ramase
Mercedes 7 7 0
Ferrari 10 6 4
Renault 12 0 12
Honda 9 5 4

Via FIA, SkySports

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru