Mercedes a folosit la Monza toate jetoanele pentru dezvoltarea motorului

de Daniel Popescu
Vineri, 04.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes va utiliza începând cu Marele Premiu al Italiei un motor îmbunătăţit cu toate cele şapte jetoane pe care le avea la dispoziţie, însă noutăţile sunt introduse doar cu scopul de a testa un nou tip de carburant.

Esential 7 jetoane a folosit Mercedes la Monza pentru imbunatatirea motorului
Mercedes a ales Marele Premiu al Italiei pentru a folosi toate cele şapte jetoane pe care le mai avea la dispoziţie pentru îmbunătăţirea motorului.

Totuşi, la adăpostul unui avantaj competitiv major în faţa rivalilor de la Ferrari, Honda şi Renault, constructorul german nu s-a concentrat pe îmbunătăţirea motorului cu combustie internă sau a celorlalte componente, ci pe fiabilitate şi adaptarea la un nou tip de carburant furnizat de Petronas.

Această strategie a fost adoptată practic în perspectiva sezonului 2016, pentru a avea cât mai devreme rezultate concrete despre îmbunătăţirile pe care le planifică.

"În cea mai mare parte este vorba despre stabilitate, despre carburant, o îmbunătăţire la nivelul eficienţei. Nu facem un pas uriaş. Este vorba despre îmbunătăţirea fiabilităţii pentru a putea forţa mai mult motorul.

Băieţii au muncit din greu pentru a avea motorul aici, aşa că sunt optimist în privinţa schimbării", a declarat Lewis Hamilton, unul dintre piloţii echipei.

În cea mai mare parte este vorba despre stabilitate, despre carburant, o îmbunătăţire la nivelul eficienţei.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Hamilton şi coechipierul său Nico Rosberg vor utiliza astfel a treia unitate de propulsie din acest sezon, element care evidenţiază fiabilitatea exemplară a motoarelor Mercedes. Practic, este foarte probabil ca ambii piloţi să încheie sezon fără să fie penalizaţi, întrucât vor mai avea la dispoziţie câte o unitate de propulsie.

Pentru moment, îmbunătăţirile la motor sunt disponibile doar pentru echipa de uzină Mercedes, însă nu este exclus ca Williams, Force India şi Lotus să primească de asemenea nouă unitate de propulsie până la finalul acestei campanii.

Se vehiculează că şi rivalii de la Ferrari au folosit două jetoane din cele şapte pentru îmbunătăţirea motorului la Monza, însă acest lucru nu a fost încă confirmat de echipa italiană. Honda mai are patru jetoane disponibile, în timp ce Renault va folosi toate cele 12 jetoane la Marele Premiu al Rusiei.

Via Autosport

Comentarii (2)

  • Au si motoarele actuale niste limite in contextul regulamentului actual.
    Sper sa-i ajunge din urma pe Mercedes si ceilalti constructori si echipe, de devine deja plictisitor numai cu ei in frunte
    10 3
  • Desi se anunta schimbari estetice majore pentru 2017, efectul o sa fie fix invers. Reulamentul aerodinamic este mai restrictiv si imping masiniile spre acelasi design. In acest context ne ateapta cel putin in ca 5 ani de dominare mercedes....
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru