OFICIAL: Audi va furniza motoare în Formula 1 din 2026

de Tiberiu Safta
Vineri, 26.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunțat oficial că va concura în Formula 1 începând din sezonul 2026. Constructorul german va participa ca furnizor de motoare pentru celelalte echipe de Formula 1. În 2026, regulamentul tehnic în ceea ce privește motoarele va fi schimbat.

După mai multe luni și chiar ani de zvonuri, Audi a anunțat oficial că va participa în Formula 1 începând din 2026. Deși anunțul este unul grandios, constructorul german nu își va crea o echipă, ci va deveni un nou furnizor de motoare pentru echipele de Formula 1.

Audi va deveni, astfel, al cincilea furnizor de motoare al Marelui Circ, după Ferrari, Mercedes, Red Bull Powertrains și Renault. Tot în 2026 vor avea loc schimbări majore a regulamentului tehnic în ceea ce privește motoarele, iar acel an va marca debutul celei de-a doua ere hibride din Formula 1.

Noile motoare vor păstra configurația V6 de 1.6 litri, însă vor fi alimentate exclusiv cu un tip de combustibil sustenabil și ecologic, iar puterea oferită de partea electrică a motoarelor va crește semnificativ. În total, motoarele vor dezvolta peste 1000 de cai putere, iar 50% din această putere va proveni din partea electrică.

De asemenea, sistemul MGU-H va fi interzis, lucru care ar putea duce la revenirea vechiului fenomen de turbo lag.

Audi a anunțat că va dezvălui și prima echipă care va primi motoarele în 2026.

Este de așteptat ca acest anunț să fie făcut până la sfârșitul actualului sezon.

"Sunt încântat să le urez bun venit celor de la Audi în Formula 1, un brand auto emblematic, pionier și un inovator tehnologic", a declarat Stefano Domenicali, CEO-ul Formulei 1. "Acesta este un moment semnificativ pentru sportul nostru și subliniază puterea mare pe care o avem ca o platformă globală în continuă creștere".

Viitoarele motoare Audi de Formula 1 vor fi construite la uzina diviziei Audi Sport de la Neuburg, în Germania.

via Formula 1, Audi

Comentarii (4)

  • Mihai V
    Hai Porsche fa anuntul ca vei fi alaturi de Red Bull si veti fi in anii urmatori cei mai de suces in F1, daca a intrat si sora ta Audi sa-i uram totusi succes.
    5 0
  • Flu flu
    @Mihai V, de ce ar toca de 2 ori banii grupului?! Porsche are suficiente competiții în care participă.
    2 0
  • Mihai V
    @Flu flu, Nu toaca banii asa aiurea....ci am citit ca echipele de F1 vor castiga si mai multi bani in anii urmatori mai ales primele in top......spuneam ca vreau ca Porsche si Red Bull sa colaboreze pt ca sunt fan Max, si impreuna o sa fie fff competitivi din 2026.
    Pana atunci sper ca Lewis sa nu mai castige nimic nu-i hate e doar o dorinta.
    6 2
  • Sa vina TDI-urile :))))
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru