Qatar anunţă planurile pentru o cursă stradală de Formula 1, dar Bahrain se opune proiectului

de Daniel Popescu
Marti, 13.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Qatar a anunţat planurile detaliate pentru cursa de Formula 1 pe care vrea să o găzduiască începând din 2016, însă Bahrain a anunţat deja că se opune unei noi etape în Orientul Mijlociu.

Esential 2016 este anul in care Qatar ar putea debuta in Formula 1
Qatar a anunţat în luna noiembrie a anului trecut că intenţionează să găzduiască curse de Formula 1 începând din sezonul 2016 sau 2017.

La vremea respectivă, s-a considerat că intenţia este ca etapa să aibă loc pe circuitul Losail, care găzduieşte curse de Moto GP începând din 2004, însă Qatar a dezvăluit la începutul acestei săptămâni că planurile sunt mai complexe.

Qatar vrea să dezvolte un circuit stradal în viitorul oraş Lusail, care se află în prezent în construcţie în nordul capitalei Doha şi care va găzdui şi finala Cupei Mondiale de fotbal din 2022.

Bahrain se opune planului

Cultura Formulei 1 creşte în Orientul Mijlociu, dar nu cred că suntem pregătiţi pentru încă o cursă aici.

Salman bin Isa Al Khalifa
CEO circuit Bahrain
Şansele unui Mare Premiu al Qatarului depind însă în bună măsură de Bahrain, stat aflat de asemenea în Golful Persic, la circa 25 de kilometri de Qatar.
La debutul în competiţie în 2014, Bahrain a primit drept de veto neoficial în privinţa organizării unui alt Mare Premiu în Orientul Mijlociu, iar intenţia statului este de a bloca tentativa Qatarului.

"Depinde cât de mult apreciază Ecclestone prietenia. Apreciază pasul pe care l-am făcut cu Formula 1, pentru că am fost primii cu o cursă în Orientul Mijlociu, dar nu aş citi prea mult în dreptul de veto. Cultura Formulei 1 creşte în Orientul Mijlociu, dar nu cred că suntem pregătiţi pentru încă o cursă aici", a precizat Salman bin Isa Al Khalifa, CEO-ul circuitului din Bahrain.

Via Autosport

Comentarii (2)

  • Bernie ar trebui sa incheie un pact cu musulmanii: muta toate cursele de F1 in Orient si ei nu mai ataca Europa :)) Pe viitor vom avea urmatorul calendar: M.P. Al Yemenului, M.P. al Iordaniei, M.P. al Arabiei Saudite, M.P. al Iranului, M.P.al Siriei, M.P. al Qatarului,M.P. al Israelului, M.P. al Irakului, M.P.al Emiratelor Arabe Unite si M.P. al Kuweitului si gata.
    10 3
  • Da, și concurentul de pe locul 2 va putea scoate mitraliera ca să-l împuște pe cel de pe primul loc, și asta doar dacă e la mai puțin de o secundă. Dacă nu e, atunci aruncă cu baloane cu apă, poate, poate, îi rupe aderența.
    12 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru