Red Bull: "Noul nas scurt al monopostului este o capodoperă inginerească"

de Daniel Popescu
Sambata, 09.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing susţine că noul nas scurt pe care îl utilizează la Barcelona este o capodoperă inginerească care a necesitat o muncă dificilă din partea echipei.

Ceea ce am reuşit să obţinem este o capodoperă inginerească.

Christian Horner
Sef Red Bull Racing
Red Bull Racing utilizează începând cu Marele Premiu al Spaniei un nas cu o formă foarte scurtă pentru care presa internaţională susţine că a avut nevoie de patru teste de siguranţă din partea FIA.

Christian Horner, şeful Red Bull Racing, admite că introducerea unui astfel de nas a fost dificilă, însă consideră că inginerii au realizat o capodoperă.

"Cred că este destul de normal pentru ceva atât de diferit. A fost o provocare tehnică prin prisma faptului că am dezvoltat agresiv un nas scurt. Mulţumirile merg către băieţii care au reuşit să facă asta. Nu este în niciun caz ceva negativ. Ceea ce am reuşit să obţinem este o capodoperă inginerească", a declarat britanicul.

În antrenamentele libere de vineri, nasul scurt a fost evaluat doar pe monopostul lui Daniil Kvyat cu scopul de a efectua o comparaţie directă cu nasul precedent folosit pe monopostul lui Daniel Ricciardo.

Planurile echipei au fost bulversate de faptul că australianul a petrecut pe circuit doar circa 15 minute din cauza unor defecţiuni tehnice, însă Horner insistă că primele impresii sunt pozitive.

"Nu am făcut prea multe tururi, aşa că mai avem de lucru la comparaţie, dar semnele iniţiale sunt încurajatoare. Vom vedea cum arată rezultatele pentru că nasul scurt are un efect major asupra restului monopostului", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru