Rosberg a abandonat la Monza după ce Mercedes i-a permis să forţeze motorul

de Daniel Popescu
Luni, 07.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes i-a acordat lui Nico Rosberg permisiunea de a forţa motorul în finalul cursei de la Monza pentru a-l putea ataca pe Sebastian Vettel pentru locul doi, însă unitatea de propulsie a cedat.

Am forţat un pic motorul la final pentru a încerca să-l ajungem pe Vettel şi atunci a decis să se oprească.

Toto Wolff
Director motorsport Mercedes
Nico Rosberg a fost nevoit să abandoneze cu numai două tururi înainte de finalul Marelui Premiu al Italiei din cauza unei defecţiuni la motor. Germanul utiliza o unitate de propulsie care fusese folosită în alte cinci Mari Premii, ca urmare a identificării unei probleme la noul motor îmbunătăţit folosit în antrenamente.

La finalul cursei, Mercedes a dezvăluit că i-a permis lui Rosberg să forţeze motorul în ultimele tururi cu scopul de a-l ajunge din urmă pe Sebastian Vettel în lupta pentru locul doi, element care a contribuit la defecţiunea acestuia.

"Am forţat un pic motorul la final pentru a încerca să-l ajungem pe Vettel şi atunci a decis să se oprească. Motorul era la cea de-a şasea cursă, aşa că parcursese mulţi kilometri. Şi nu am primit niciun avertisment", a declarat Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

Rosberg: "Este incredibil.
Sunt dezamăgit"

A fost incredibil ca motorul să explodeze cu două tururi înainte de final. Este şi mai dezamăgitor.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Inevitabil, Rosberg nu şi-a putut ascunde dezamăgirea pentru modul în care a decurs weekendul, cu atât mai mult cu cât acum a ajuns la 53 de puncte în spatele coechipierului său, Lewis Hamilton.

"A fost incredibil ca motorul să explodeze cu două tururi înainte de final. Este şi mai dezamăgitor. Aş fi avut o şansă la Vettel pentru că frânele erau suficient de reci pentru a ataca şi puteam creşte puterea sistemului electric. Este un pas mare în direcţia greşită. Este cea mai mare pierdere pe care am avut-o într-o singură zi pe parcursul întregului sezon, aşa că situaţia este foarte proastă", a precizat germanul.

Hamilton şi Rosberg au fost investigaţi de FIA pentru utilizarea la unul dintre pneuri a unei presiuni mai mici decât cea recomanda de Pirelli, însă comisarii de cursă nu au dictat nicio sancţiune împotriva celor doi.

Via Autosport

Comentarii (3)

  • Nico nico, uita-te cate abandonuri a avut hamilton anul trecut si ti-a zburat titlul de sub nas, personal imi pare rau ca motorul a cedat dar parca anul asta vettel chiar merita locul2.
    30 4
  • La forma in care e Hamilton si diferenta de puncte, mi-e greu sa cred ca Rosberg mai are sanse mari la titlu.. pacat ca a ratat si sansa asta.
    30 0
  • Rosberg a facut o cursa mai interesant decat Vetel, neamtu a avut noroc cu startul lui Kimi care parca gafeaza intentionat in favoarea lui Vetel. Dar in fine. Rosberg e pilotul nr. 2 la echipa.
    11 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru