Rosberg acuză că a fost defavorizat de utilizarea unui motor vechi. Mercedes: "Rosberg nu s-a adaptat monopostului"

de Daniel Popescu
Sambata, 05.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg susţine că a ocupat doar locul patru în calificările de la Monza din cauza necesităţii de a utiliza un motor mai vechi, însă Niki Lauda considera ca germanul nu s-a adaptat corespunzător monopostului.

A trebuit să revin la un motor care a făcut şase curse şi cu fiecare kilometru parcurs pierzi din putere.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Nico Rosberg a obţinut sâmbătă doar locul patru pe grila de start a Marelui Premiu al Italiei, cel mai slab rezultat al său din acest sezon. Contra-performanţa a venit la capătul unei sesiuni în care a fost nevoit să utilizeze unitatea de propulsie folosită în precedentele şase Mari Premii, întrucât a înregistrat o defecţiune misterioasă la noul motor îmbunătăţit introdus la Monza.

Germanul susţine că aceasta este şi explicaţia pentru care nu a reuşit să ţină pasul cu rivalii de la Ferrari, care au ocupat locurile doi şi trei prin Kimi Raikkonen şi Sebastian Vettel.

"A trebuit să revin la un motor care a făcut şase curse şi cu fiecare kilometru parcurs pierzi din putere, mai ales la Monza, care este un circuit de putere pentru motor. Este extrem de dezamăgitor că s-a întâmplat exact aici, este un mare compromis şi acesta este motivul pentru care sunt al patrulea.

Cursa va fi dificilă, pentru că (n.r - din cauza motorului) sunt mai lent şi în ritm de cursă. Nu este ideal şi va fi greu să trec de Ferrari", a declarat el.

Rosberg a utilizat în antrenamentele de la Monza abia al treilea motor, astfel că teoretic folosirea unui al patrulea în calificări nu ar fi atras o penalizare pe grila de start. Acest lucru nu a fost însă posibil din cauza faptului că Mercedes nu avea la dispoziţie un motor nou, similar cu cel din antrenamente. Până acum, echipa germană a realizat doar două exemplare din unitatea de propulsie îmbunătăţită, care au fost finalizate abia joi seara.

Niki Lauda: "Rosberg nu s-a adaptat monopostului"

Rosberg nu a avut mai puţină putere. Nu a putut să facă monopostul să se comporte corespunzător pentru stilul său de pilotaj.

Niki lauda
Presedinte Mercedes
Cu toate acestea, Niki Lauda, preşedintele Mercedes, care a vizitat România cu numai două zile în urmă, a negat că motorul a avut o influenţă directă asupra performanţelor lui Rosberg.
În schimb, triplul campion mondial afirmă că Rosberg nu a reuşit să se adapteze monopostului în mod corespunzător.

"Rosberg nu a avut mai puţină putere, a avut probleme de manevrare. S-a plâns că monopostul este subvirator. Nu a putut să facă monopostul să se comporte corespunzător pentru stilul său de pilotaj şi asta a înseamnat o diferenţă uriaşă. Pentru mine şi pentru toată lumea surpriza a fost performanţa Ferrari. Au obţinut o viteză de top bună, iar îmbunatăţirile la motor au fost suficiente. Este impresionant ce au făcut cu motorul de la început până aici", a precizat el.

Via Motorsport

Comentarii (6)

  • Auze-l pe Nicusor, motorul e de vina, mars maaa, ai fost pur si simplu mai lent din cauza ta. Lasa motorul, ca e ft bun, Mercedes a mentionat ca doar a imbunatatit unele chestii minore pentru a utiliza alt carburant(poate mint) dar na...lasa ca maine iti trec problemele si ajungi iar pe 2 sau 1 daca pica motorul lui Ham si prinj strategie. Ce nu il suport pe amarasteanul asta!
    22 22
  • Nu tin cu Rosberg dar trebuie sa fii batut in cap ca sa crezi ca un motor nou are aceeasi putere ca unul folosit 6 curse.
    16 4
  • Se pare ca incet incet devine mai evidenta mica teorie a conspiratiei...
    In mod normal, daca motorul nou al lui Rosberg a cedat nu ar fi fost logic sa revina ambii piloti la motoare vechi ca sa fie in siguranta? Mai ales ca aceea era o defectiune misterioasa. Sa nu uitam si ca Mercedes a jurat permanent pe conditii total egale pentru cei doi piloti, dar faptic nu prea.
    Sa vedem maine ce se intampla.
    15 11
  • nu st cat a fost din cauza motorului dar hamilton este si va fii favorizat pana la sfarsitul campionatului.
    13 12
  • De fapt, vor sa vada diferenterle exacte intre cele 2 motoare daca tot s-a defectat unul...
    8 3
  • Ma, eu cred ca rosberg avea un motor mai prost si ca renault-ul lui ricciardo cand a fost umilit in ungaria si hamilton se zbatea cu mult ravnitul motor superior peste locul 10. Daca britanicul este favorizat in fata sa, exista doar un raspuns concret: pur si simplu este mai bun ca el. Cred ca mercedes nu este o echipa tampita cand ferrari este oarecum aproape de ei, sa lase pilotul cel mai slab sa concureze impotriva lor. In plus este un dezavantaj si pentru hamilton ca nu are spatele asigurat, deci aberariile nu isi au rostul lucrurile fiind evidente mai ales ca in sesiunea 2 de antrenamente rosberg era la infima si neobservabila distanta de 0,021 s fata de lewis.
    8 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru