OFICIAL: Honda se retrage din Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 05.12.2008
Honda a confirmat vineri dimineata ca se retrage din Formula 1, urmand sa sustina financiar echipa doar pana in luna martie 2009.

Noaptea de joi spre vineri a fost marcata de numeroase speculatii referitoare la viitorul echipei Honda Racing in Formula 1.

Zvonurile au fost confirmate in aceasta dimineata de presedintele si CEO-ul Honda, Takeo Fukui, care a dezvaluit ca Honda a luat decizia de a se retrage din competitie din cauza crizei financiare.

"Honda trebuie sa isi protejeze afacerea de baza si sa-si asigureze supravietuirea pe termen lung, in conditiile in care incertitudinile economice globale continua sa creasca. Ne asteptam ca o recuperare sa dureze ceva timp", a declarat Fukui in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Tokyo.

"In aceste circumstante, Honda a luat masuri flexibile pentru a face fata acestei slabiri a pietei in toate zonele de afaceri. Totusi, pentru ca trebuie sa optimizam alocarea resursele, am decis sa ne retragem din Formula 1. Vom intra intr-o perioada de consultatii cu Honda Racing F1 Team si cu furnizorul de motoare Honda Racing Development in privinta viitorului celor doua companii.

Acest lucru va include oferirea echipei spre vanzare".

Publicatia Autosport sustine ca seful echipei, Ross Brawn, si CEO-ul Honda Racing, Nick Fry, vor zbura luni la Tokyo pentru a discuta cu sefii companiei autodespre viitorul echipei. Potrivit unor surse neoficiale, sefii Honda au anuntat ca vor continua finantarea echipei de Formula 1 numai pana in luna martie 2009, astfel incat echipa va avea la dispozitie 3 luni pentru a gasi un cumparator.

Aceleasi surse sustin ca exista deja cativa cumparatori interesati de Honda, iar Brawn se concentreaza in acest moment sa incheie un parteneriat cu Ferrari pentru furnizarea de motoare si sa stabileasca modul in care echipa va supravietui in F1.

Fukui a admis ca decizia de a se retrage din Formula 1 a fost una extrem de dificila, mai ales ca Honda era una dintre echipele care a investit foarte multi bani in aceasta competitie, inclusiv prin aducerea unor oameni foarte capabili precum Ross Brawn.

"In cea de-a treia era a activitatii in Formula 1, Honda a participat la cursele de Formula 1 incepand din sezonul 2000, initial cu BAR, adoptand un nou format.

Ulterior, pentru a se adapta la mediul de lucru, am concurat cu o echipa 100% Honda incepand din sezonul 2006".

Honda a obtinut o victorie in 2006, permitand echipei sa primeasca sprijin masiv din partea fanilor Honda din intreaga lume care asteptau succese si mai mari. Prin urmare, a fost o decizie extrem de dificila pentru a ajunge la o astfel de concluzie fara sa fim capabili sa ne multumim fanii".

Profitand de cele mai bune lucruri pe care le-am invata in aceste vremuri economici, intentionam sa sprijinim in continuare noi provocari. In fine, dorim sa profitam de aceasta oprtunitate pentru a multumi fanilor nostri care au sprijinit Honda in eforturile sale in F1, inclusiv tuturor celor din lumea Formulei 1".

Comentarii (3)

  • NeoGalaxy
    @Honda
    Pacat.... nu stiu ce sa spun... dar imi pare rau. Nu conteaza cate echipe sunt bune si au rezultate in Formula 1 dar intotdeauna imi voi dori sa fie multe. Fie ele mici ca Arrows sau Minardi sau orice alt nume, dar si mari ca Ferrari, Honda si Toyota. In esenta fiecare tara ar fi super sa aiba macar un producator si astfel sa vedem traditia fiecarei tari in particular si sportul in general.

    Pacat!
    0 0
  • gata
    formula 1 in cativa ani va disparea...ascultat-ma pe mine
    0 0
  • scuderia
    Eu nu te voi asculta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru