Fiat Bravo - primele informatii

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 02.08.2006
Fiat va lansa urmasul lui Stilo, Bravo, in primavara anului viitor. Rolul sau va fi unul important, in conditiile in care va trebui sa mentina linia ascendenta a italienilor.

Chiar daca nu este confirmat oficial, fotografiile alaturate reprezinta primele imagini cu forma definitiva viitorului Fiat Bravo, inlocuitorul lui Stilo.

Se stie ca actualul Stilo este un relativ esec comercial (mai ales din cauza liniei de deisgn adoptata de italieni), astfel ca un nou Stilo a fost exclus din planurile viitoare ale constructorului din Peninsula. Fiat a ales numele Bravo pentru modelul continuator, mai ales avand in vedere faptul ca prima generatie Bravo a lasat amintiri placute in randurile italienilor, atat ale proprietarilor cat si ale constructorului.

Bravo II va fi construit pe platforma modificata a lui Stilo si se pare ca va fi disponibil exclusiv in versiune cu cinci usi. Linia frontala aminteste cu cea a ultimului succes de piata Fiat, Grande Punto, insa este putin mai elaborata, iar profilul sugereaza dinamism prin linia plonjata a plafonului.

Sub capota isi vor face loc, se pare, doua versiuni ale unui 1.4 supraalimentat (130 sau 150 de cai). In plus, cand trecem la diesel, principalul atu al italienilor sunt Multijet-urile, propulsoare de 1600 cmc urmand sa ia locul celor actuale de 1.9 litri.

Pentru ca Fiat tine cont de ideea initiala a lui Bravo, Fiat nu va pune in vanzare mai mult de 250.000 de exemplare ale viitorului model (in conditiile in care Gold sau Megane ajung la 400.000). Prezentarea oficiala este progrmata pentru 2007, insa nu este exclus sa beneficiem de o avanpremiera la Salonul Auto de la Paris, in acest an.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru